Paranoia

Lányomon a paranoia tünetei jelentkeztek az elmúlt két évtől kezdődően, de körülbelül fél éve egyre erősebben. Olvastam arról, hogy az ilyen betegeknek nincsen betegség tudatuk. Még nem beszéltem vele erről, de úgy gondolom meg kellene mondanom neki, azt gondolom, beteg., Hogyan tegyem ezt?, Hogyan tudnám elérni, hogy orvoshoz forduljon? Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza paranoia témában

Kedves Levélíró! Ahhoz, hogy ki tudjuk mondani valakiről, hogy pszichiátriai betegségben szenved, fontos a részletes vizsgálat. A paranoid schizophrenia betegség, de a diagnózishoz többféle tünet együttes fennállása szükséges. Tehát szükség lenne pszichiátriai szakvizsgálatra. Aki valóban ebben a kórképben szenved sok mindenkivel szemben táplálhat paranoid gondolatokat, ezért nehezen fogad el segítséget. Próbálja azt, hogy hangsúlyozza, szeretnék meghallgatni sok problémáját, hogy kivel-mivel van gondja, hogy kivizsgálják az őt zavaró körülményeket, mert segíteni szeretnének neki. Ha szükséges, kérje háziorvosa segítségét, talán rá jobban hallgat lánya.

Megválaszolva: 2010. június 01.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Paranoia és scippa 10mg?
Tisztelt Cím! Párom scippa 10mg-ot szed (férfi 40 éves), kb 1 hete. Sokat olvastam a gyógyszerről, de nem tudok rájönni, hogy ez valóban segít-e a paranoián?...
Rokkant nyugdíj vs. rehabilitációs...
Kedves Dr.nő / Dr. úr! A kérdésem az lenne, hogy már korábban diagnosztizáltak nálam paranoiával, szeretnék befeküdni vele, hogy meglegyenek a kórházi...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben