• Paranoia és scippa 10mg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Párom scippa 10mg-ot szed(férfi 40 éves),kb 1 hete. Sokat olvastam a gyógyszerről,de nem tudok rájönni,hogy ez valóban segít-e a paranoián? Enyhe depressziós tünetei is vannak,de 80%-ban a paranoid tünetek vannak többségben,ami ugyan még nincs elszabadulva,de félek,hogy rosszabb lesz. Az üldözési mániája még "csak" ott tart,hogy betegesen féltékeny,mindenki róla beszél szerinte,éjszaka biztosan befognak törni,így minden szobában valami védőeszköz van rakva(még a vasvillát is behozta),állandóan azzal álmodik,hogy üldözi a rendőrség stb... Emellett gyűlöl mindenkit,szörnyen negatív,senkivel nem tartja a kapcsolatot,mindenkivel összeveszett maga körül. Ha felstresszeli magát,hamar az alkoholhoz nyúl,de ilyenkor másra és önmagára is veszélyes. Nem mondanám alkoholistának,1 hétig nem iszik,majd 3 napig folyamatosan. Kb ez mindig így megy. A 3 nap ittas állapota a legkegyetlenebb,de úgy érzem,ez a józan "gondjaiból" jön. Tehát ha józan állapotában is minden rendben lenne az agyában és lelkében akkor ittasan sem tombolna. Gondolom én,abból kiindulva,hogy ez az egész fél éve kezdődött nála,előtte nem volt gond ha néha néha legurult egy sör. Szörnyen felfúj mindent,azonnal robban. Ezek alapján mit gondol,vajon a scippa hatásos lehet? Nem hajlandó mellé nyugtatót szedni sem. Várom válaszát! Réka

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a paranoia témában

        Tisztelt Kérdező, Kb. 1 hét múlva kiderül, hogy hoz-e változást a Scippa. Ez valóban depressziós és szorongásos tünetekre használ elsősorban, úgyhogy ha nem hoz változást, jelezni kell a kezelőorvosának. Akár úgy, hogy együtt keresik fel őt, és Ön is elmondja a tapasztalatait. Az alkohollal kapcsolatban egyet értek Önnel, nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a szorongás oldására használják a paciensek. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. szeptember 03., 12:17; Megválaszolva: 2020. szeptember 05., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: