Depresszió Cymbalta gyógyszerrel?

 

15 év kezdődtek nálam idegrendszeri, majd depressiós tünetek.Eddig a fél gyógyszertárat végigpróbáltam az orvosommal, de hiába. A tünetek fizikai problémák mgjelenését okozták, mellkasiszorítás, izomremegés, gyomorfájás, fogyás, erőtlenség, lehangoltság.Legszivesebben behúzódnák egy sarokba és egésznap ott lennék.Csak ne szóljon hozzám senki.

Legújabban Helex Sr-t és Cymbalta gyógyszert írtak fel. Azt olvastam, hogy a Cymbalta a hatását kb 2-4 hét alatt fejti ki és mellékhatása depresszió és öngyilkossági hajlam. Hogyan fogom én ezt az időt átvészelni, mikor így is erősen depressziós vagyok. Hogyan látom el a családomat? Miért nem érdekli az orvosokat más, mint, hogy valamilyen gyógyszert felírjon és meg sem hallgatja a beteg tüneteit.Egy pszichiáternél pár mondatos beszélgetés talán többet érne mint gyógyszerek halmaza. Magánorvosra meg nem mindenkinek telik.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Tisztelt Levélíró!

Elfogadva azt, hogy az elmúlt 15 évben többféle hangulatjavítót szedett/próbált, feltételezem, hogy sokféle tapasztalata van, akár mellékhatás ismerete/olvasata is van. Éppen ezért tudnia kell, hogy más hangulatjavítónál is felsorolják "mellékhatásként" az öngyilkossági késztetést, bár hozzátenném, hogy nem az első 10-20 mellékhatásban van benne! Feltételezem továbbá, hogy nem véletlenül választottak új hangulatjavítót, hiszen a közérzetéről és aktivitásáról sok negatívumot ír (vajon most maradéktalanul el tudja látni a családját? ) Szóval azt hiszem a félelme ezzel a szerrel kapcsolatban eltúlzott. Az öngyilkossági hajlam pedig igazából nem mellékhatásnak tekinthető, hanem azt jelenti, hogy ez a gyógyszer hamarabb aktivizál, mint egyéb hangulatjavítók, és lehet, hogy a hangulat javulás ezt nem követi olyan gyorsan, ezért van esélye a szuicídiumnak (de ez nem akarattól független, vagyis mindenki tudja szabályozni, valós veszély esetén pedig segítséget kérni) Különben ha a fentiek nem nyugtatnák meg, a legbiztonságosabb a kórházi körülmények közötti gyógyszerbeállítás, ami csak magán múlik, hogy befekszik-e (anyagiaktól független) Itt ugyanakkor több idő lehet az igényelt terápiás beszélgetésre, ami járóbeteg rendeléseken valóban korlátozott. Tehát Önön is múlik, hogy milyen kezelési formát választ. Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. augusztus 18., 15:04; Megválaszolva: 2009. augusztus 18., 15:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Depresszió
Tisztelt doktornő, doktor úr! Bipoláris affektív zavaral küzdök 6 éve, gátolt öngyilkossági gondolataim vannak. Márciusba voltam kórházba, suicid...
Depresszió vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesapám több mint három éve (valószínűleg rejtve előbb jelen volt) küzd egyre súlyosabb depresszióval. Kezdetben...