• Hogyan szokjak le az altatóról?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1972-től szedem az Eunoctin nevű altatót. Nem tudok róla leszokni, bár próbáltam. Ha másik altatót veszek be, rendkívül rossz a közérzetem, zavarosak a gondolataim. Jó lenne leszokni.

        WEBBeteg szakértő válasza a altató, leszokás témában

        Én 1972-ben születtem, ma osztályvezető főorvos vagyok, eltelt 36 év. Ha nem elírás az évszám, Ön meg ezalatt végig szedte az Eunoctint, amit egyébként csak pár hétig tartó kúra erejéig lehetne csak szedni.

        Korszerűtlen szer, ma már sokkal kedvezőbb hatás-mellékhatásprofilú altatók is vannak. De mostanra Ön az Eunoctinhoz hozzászokott, a szerhez magához is, de megszokta pszichésen is, hogy minden este beveszi, olyan ez már  Önnél, mint egy régi, döcögős házasság.

        Nem tudom, miért döntött ennyi idő után a leszokás (az házassági hasonlatnál maradva: válás) mellett, de jól teszi, jobb későn, mint soha! És talán nem is lehetetlen, viszont ez már komolyabb erőfeszítést igényel Öntől is. Automatikusan átállni másik szerre nem lep meg, hogy nem sikerült, véleményem szerint az egyetlen esély a sikerre, ha vállal egy (látatlanban kb. 2-3 hét) osztályos pszichiátriai befekvést kivizsgálás és gyógyszerátállítás céljából.

        Jó egészséget kívánva:
        Dr. Dinya Zoltán  pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 22:10:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció