Antidepresszáns okozta hízás

Tisztelt Doktor Nő! 12 éve pánikbetegséggel küzdök. 4 évvel ezelőtt már annyira bekorlátozta az életem, hogy pszihiáter tanácsára antidepresszánst kezdtem szedni. Scippa 10 mg ot. Az első egy hónap a poklok pokla volt tőle de utána vissza adta az életem. Teljesen tünet mentes voltam 1,5 évig viszont a gyógyszer szedése alatt 15 kg rám szaladt. Így szép lassan elkezdtem elhagyni a bogyit. 8 hónapig nem szedtem nem volt semmi gond de átestem egy viharos szakításon, egy baba elvesztésén így újra kiújult a pánikbetegségem. Ez idő alatt vissza fogytam 62 kgra az eredeti súlyomra. Most 4 hónapja újra kezdtem szedni a Scippát. Jobban vagyok de közel nem olyan jól mint az első szedésnél. Szinten tartja a pánikbetegségem de a szorongás megmaradt. Nyugtatót szedni nem szeretnék és nem is fogok. A 4 hónap alatt újra rám szaladt 7 kg. Viszont a dokim szerint a gyógyszertől nem lehet hízni. Úgy érzem a hízástól depressziós, szomorú, elégedtlen leszek. Sportolok, oda figyelek az étkezésemre de mégis csak dagadok. Plusz még olyan kimagaslóan jól sem érzem magam a bogyitol. Szeretnék váltani. A pszihiáterem úgy érzem felületesen kezeli csak a gondjaim így jövőhéten új szakemberhez fordulok de szeretném mások tanácsát meghallgatni. Előre is millió köszönet! Üdv. Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség kezelése témában

Tisztelt Kérdező,

Az antidepresszánsoktól, - a Scippától is, - hízhat, aki erre hajlamos. Sokszor a diéta, sportolás sem tudja ezt megfékezni. Ha nem is hatékony a gyógyszer, akkor felmerül a gyógyszerváltás lehetősége. Emellett alternatív módszerekkel is lehet próbálkozni / meditáció, autogén tréning pl./.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. augusztus 07., 16:31; Megválaszolva: 2021. augusztus 07., 22:43
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek
Ripedon kihagyása;