Pánikbetegség

Tisztelt Doktornő! 15 éve vagyok pánikbeteg, és Velaxin kapszulát szedek rá. A tipikus pánikrohamok ugyan nem jönnek rám, viszont hajlamos vagyok túlreagálni a dolgokat, elég stresszes vagyok. Hallottam a csoportterápiáról, ahol a negatív élményeket megbeszélik, lerajzolják, szituációs helyzetekkel előadják... viszont én ezt a lehetőséget nem szeretném, mivel nagyon nehezen tudok megnyílni. De a gyógyszereket is szeretném elhagyni. Vannak segítő emberek az életemben, akikre számíthatok, őket szoktam “terepeutaként használni”. Kérdésem az, meggyógyulhatok-e teljesen? Köszönettel, Rita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség kezelése témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, a pánikbetegségből meg lehet gyógyulni. A felsorolt lehetőségek mellett relaxációs módszereket, vagy egyéni pszichoterápiát is igénybe lehet venni,. A rendeződést követően pedig lassan el lehet hagyni a Velaxint.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. február 18., 21:41; Megválaszolva: 2021. február 23., 17:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Antidepresszáns okozta hízás
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?