ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS

kedves Dr nő. köszönöm az előző válaszát. valószinü elkerülte figyelmét,hogy bemásoltam a gyógyszereket (feltöltöttem kép formátumban,amit most is megteszek ismét) Nem csak a benzodiazepin gyógyszereket, de az alvás javitására kaptam már antidepresszánsokat, antipszihotkumot is,sajnos rövid idő mulva már nem érezhető jótékony hatása,tehát nem hatnak egyáltalán... Konkrétan nem tudnak már milyen gyógyszert felirni (3 pszihiáternél+ neurológusnál voltam ebben az évben) Én pedig a Rivotril 3-4-5mg ig történő felemelését nem akarom! inkabb csökkenteném,mert a 2mg Rivotril sem volt elég hatásos egyébként. Az volna a kérdésem ilyen esetben hogyan tudok tovább lépni, ha nem hatnak a gyógyszerek? 2020 január-márciusig RIVOTRIL 0,5mg majd 0,25mg/elhagy 2020 április-2020 június= PARNASSAN 5mg-10mg-15mg / elhagy 2020 június -2020.augusztusig- TEPERINE ep 50mg/ elhagy 2020 március-2020 augusztusig: Lendormin altató 0,25mg majd (2x0,25mg) /elhagy 2020 augusztustól -2020 novemberig 2mg RIVOTRIL +Valdoxan 2x25mg + KVENTIAX 100mg /200mg /valdoxan elhagy 2020 november- 2020 decemberig Rivotril 1,25mg +TRITTICO 2x150mg +KVENTIAX 200mg / Tritticco elhagy 2020 decembertől- Rivotril 1mg +KVENTIAX 200mg+ Miagen 60mg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Alvászavar témában

Tisztelt Kérdező,

Az én felületemen nem jelent meg a feltöltött melléklet. Most, hogy leírta a gyógyszereket és a diagnózist is, látom, milyen sok próbálkozás volt már korábban. Az a kérdés, hogy az alvászavar a kevert affektív zavar egy tüneteként jelentkezik, ennek megfelelően ezzel együtt hullámzik, vagy stabilan fennáll a hangulati hullámzástól függetlenül.

Elsődlegesen az alapbetegséget, a hangulati zavart kezeli a kolléga, - ha jól látom, - és ehhez társulóan az alvászavart. A benzodiazepinek - tehát a nyugtatók és altatók - elhagyásának időszakában fokozódó alvásnehézség szokott jelentkezni. Én az alvást támogató antidepresszánsok adását javaslom hosszútávon, amelyek mellett könnyebb elhagyni a benzodiazeineket. Ilyenek a Valdoxan és a Miagen, de ilyen pl. a Remeron, és annak utángyártott készítményei is.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. december 26., 18:20; Megválaszolva: 2020. december 27., 11:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság