ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS

kedves Dr nő. köszönöm az előző válaszát. valószinü elkerülte figyelmét,hogy bemásoltam a gyógyszereket (feltöltöttem kép formátumban,amit most is megteszek ismét) Nem csak a benzodiazepin gyógyszereket, de az alvás javitására kaptam már antidepresszánsokat, antipszihotkumot is,sajnos rövid idő mulva már nem érezhető jótékony hatása,tehát nem hatnak egyáltalán... Konkrétan nem tudnak már milyen gyógyszert felirni ( 3 pszihiáternél+ neurológusnál voltam ebben az évben) Én pedig a Rivotril 3-4-5mg ig történő felemelését nem akarom! inkabb csökkenteném,mert a 2mg Rivotril sem volt elég hatásos egyébként. Az volna a kérdésem ilyen esetben hogyan tudok tovább lépni, ha nem hatnak a gyógyszerek? 2020 január-márciusig RIVOTRIL 0,5mg majd 0,25mg/elhagy 2020 április-2020 június= PARNASSAN 5mg-10mg-15mg / elhagy 2020 június -2020.augusztusig- TEPERINE ep 50mg/ elhagy 2020 március-2020 augusztusig: Lendormin altató 0,25mg majd (2x0,25mg) /elhagy 2020 augusztustól -2020 novemberig 2mg RIVOTRIL +Valdoxan 2x25mg + KVENTIAX 100mg /200mg /valdoxan elhagy 2020 november- 2020 decemberig Rivotril 1,25mg +TRITTICO 2x150mg +KVENTIAX 200mg / Tritticco elhagy 2020 decembertől- Rivotril 1mg +KVENTIAX 200mg+ Miagen 60mg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Alvászavar témában

Tisztelt Kérdező, Az én felületemen nem jelent meg a feltöltött melléklet. Most, hogy leírta a gyógyszereket és a diagnózist is, látom, milyen sok próbálkozás volt már korábban. Az a kérdés, hogy az alvászavar a kevert affektív zavar egy tüneteként jelentkezik, ennek megfelelően ezzel együtt hullámzik, vagy stabilan fennáll a hangulati hullámzástól függetlenül. Elsődlegesen az alapbetegséget, a hangulati zavart kezeli a kolléga, - ha jól látom, - és ehhez társulóan az alvászavart. A benzodiazepinek - tehát a nyugtatók és altatók - elhagyásának időszakában fokozódó alvásnehézség szokott jelentkezni. Én az alvást támogató antidepresszánsok adását javaslom hosszútávon, amelyek mellett könnyebb elhagyni a benzodiazeineket. Ilyenek a Valdoxan és a Miagen, de ilyen pl. a Remeron, és annak utángyártott készítményei is. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. december 26., 18:20; Megválaszolva: 2020. december 27., 11:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia
Kedves Dr Nő! Évek óta tartó alvásproblémám van,pár évvel kezdődött ( 2012 ben vettem be először gyógyszert) Minimális gyógyszerszedéssel...