• különböző szerek együtt szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Arról szeretnék érdeklődni, hogy Co-Dalnessa (4mg/5mg/1,25mg) vérnyomáscsökkentőt lehet-e együtt szedni Remotiv Extra (500 mg)-val, valamint Pharmekal HerbaNight kapszulával (mely utóbbinak tartalma: 200mg L-Triptofán, 400mg macskagyökér kivonat, 250 mg citromfű kivonat, 90 mg közönséges komló kivonat, 50 mg Észak-Amerikai golgotavirág kivonat, 50 mg orvosi székfű kivonat)? Illetve Escitalopram antidepresszáns elhagyása után mennyi idővel később lehetséges az említett két gyógynövényt elkezdeni szedni? Válaszát tisztelettel és kíváncsian várom!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer interakciók témában

        Tisztelt Kérdező, Azt nem javasolnám, hogy párhuzamosan szedjen két gyógynövény tartalmú készítményt. Az orbáncfű interakcióba lép a Co-Dalessával, csökkentve annak hatékonyságát. A Pharmekal Herbanight-re vonatkozóan nem tudok interakciót vizsgálni, mert nem hivatalosan jóváhagyott gyógyszerkészítmény, így nem szerepel az interakciós listán. Az escitalopram elhagyása után 2-3 héttel már lehet szedni ezeket a készítményeket. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. november 22., 00:15; Megválaszolva: 2019. november 24., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: