• Altató függőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám részére szeretnék segítséget kérni Öntől.11 éve volt az első szívműtéte,azóta altatóval tud csak aludni, illetve most már avval sem,Többfélét is szedett,legutoljára a dormicum volt neki,aztán gerodorm és most a stilnoxot szedi.Hetente 40 szemet szed de így is nehezen alszik,ha éjjel nem sikerült aludnia sokszor nappal is altatja magát,így éjjel megint nem fog tudni aludni.Sokszor zavarodott,gyenge.Ha elfogy az altatója és nem tud aludni hiánytünetek lépnek fel,rosszul van ügyeletet hívtunk,de csak nyugtatót kap,ami nem sokat segít rajta.Úgy látom egy ördögi körbe került bele,amiből képtelen egyedül kilépni.Évek óta mondja hogy leszokik, én is mindig mondom neki,hogy legalább csökkentse amennyire csak tudja az adagot,de ha nem alszik úgy ahogy kellene akkor meg a szívével van rosszul,mert nagyon elfárad.A körzeti orvos nem túl segítőkész,nem hisz benne hogy anyu le akar szokni az altatóról,én hiszek benne,és szeretnék neki segíteni, de mi ketten ehhez kevesek vagyunk.Hova forduljak?Budapesthez közel lakunk.Köszönettel várom válaszát:Józsáné Kácser Éva

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Alvászavar, altató függőség témában

        Tisztelt Kérdező, Egy kollégámat volna érdemes felkeresni. Altató függőség kialakulása esetén alvást támogató antidepresszánsra javasolt átállni. Ez jó eséllyel csökkenti az altató szükségletet. Beállítása azonban szakorvosi kontroll mellett tanácsos, - különösen szívbetegség esetén. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 09:53; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: