• Hipochondria

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Olyannal gonddal fordulnék ide, hogy elégge hipochonder vagyok. Bármit látok betegségről azonnal tapasztalom magamon is. Most viszont lehetséges olyan hogy mentális betegségeket beszélek be magamnak? Voltam pszichiatrian mert hosszas keresgélés utan rátaláltam a deperszonalizáció es derealizációra bár ugy ereztem ez a bajom most viszont egyre jobban ezt erzem. Kevert szorongast állapitott meg a pszichiater depresszioval es olyat mondott ha nem szedem a gyogyszert amit felirt akkor ilyen tudathasadásom lehet vagy skizofrenia.. ez lehetséges? Nagyon félek! Úgy érzem már meg is bolondultam!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Hipochondria témában

        Tisztelt Kérdező, Nagyon meg vagyok lepve, ha kollégám ilyennel fenyegette. Nem szokott a kevert szorongásos-depressziós zavarból skizofrénia a kialakulni. Ugyanakkor valóban lehet kockázata annak, ha tartósan fennállnak a tünetei. Elsősorban az életminőségre, közérzetre, kapcsolatokra, másodlagosan a fizikai állapotra is hatással lehetnek a lelki tünetek. Ezért azt tanácsolnám, hogy feltétlenül igyekezzen úrrá lenni a panaszokon, ha kell gyógyszer, vagy pszichoterápiás segítség igénybe vételével. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. január 11., 08:59; Megválaszolva: 2019. január 14., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: