• Mi lehet a problémám? Tudom itthon kezelni?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Hétvégén volt egy nagyon közeli halál állapotom. Kirándultam és besötétedett. Rossz helyre mentem, és bent ragadtam egy mocsárban 2 és fél órán át próbáltam kijutni, de nem sikerült. Egy idő után összeestem. Egyszerűen nem volt erőm kijönni. Szerencsére még 2% töltöttségen volt a mobilom, amikor nagy nehezen el tudtam érni valakit, akik tudták a helyemet (volt mobilnetem, és megadtam a koordinátákat, az utolsó helyemről). Ez után még 1 órát próbáltam kijönni, de már nagyon elfáradtam és nem sikerült. Összeestem. Akkor tényleg azt hittem meg fogok halni. Aztán hallottam hangokat, hogy szólítanak. Utolsó erőmmel kijutottam. Azt hozzáteszem, hogy egy óra befelé menet után rájöttem, hogy ez nem jó így, és visszafordultam. Valószínűleg nagyon közel voltam a széléhez, amikor összeestem. Miután kikúsztam, nem tudtam állni, és remegtem, mert kb. 5 fok volt, én meg sáros/vizes voltam. Egy percen át sárt köhögtem fel. Életemben elöször féltem igazán. Nagy hülyeséget tettem. Már eltelt ez eset óta 3 nap, de mai napig amikor becsukom a szemem oda képzelem magam. Alig bírok aludni, koncentrálni is alig tudok. Úgy érzem valami nem stimmelne velem. Olyan, mintha az összes kedvem eltűnt volna, mintha egy részem valóban meghalt volna ott. Nem vagyok olyan, mint előtte. Esetleg van valami itthoni módszer, ami segítségével ezt az érzést csillapítani tudnám? Illetve mi lehet a baj?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Akut stressz reakció témában

        Tisztelt Kérdező, A leírtak akut stessz reakcióra utalnak. Ha nem enyhülnek, múlnak a tünetek, érdemes volna felkeresni egy pszichoterapeuta kollégámat a trauma feldolgozás elősegítésére. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 16., 15:22; Megválaszolva: 2018. október 16., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: