gyógyszer váltás

Tisztelt Doktornő! Mirzaten 15 mg-ról váltok gyógyszert dulodet 15mg-ra. Az orvosom /akit nagyon szeretek, / szabadságon van és nem szeretném zavarni. Azt mondta, hogy egyik napról a másikra /este szedem/cserélem a két gyógyszert. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy jól értettem-e mert láttam, hogy a két gyógyszer hatóanyaga más.Jól értettem a váltást és az új gyógyszernek is várhatóak mellékhatásai? Válaszát köszönöm.Kati

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Kérdező,

a leírásban az szerepel, hogy nem javasolt a két készítmény együtt adása. Ezért, - bár a 15 mg Dulodet kifejezetten alacsony mennyiségnek számít, - én mégis javasolnék néhány nap szünetet a két gyógyszer között.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. június 08., 15:51 ;Megválaszolva: 2017. június 12., 12:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mirtazapin Sandoz csökkentés
Szorongásos deprsszió
Tisztelt Doktornő! Fél éve kezdődött nálam a szorongás.Eleinte próbáltam gyógyszer nélkül leküzdeni, de sajnos csak rosszabb lett. A...
Remotivextra után szedhetem az ssri...
Kedves dr. Nő! Szorongásos, pánikos, középsúlyos depressziót állapított meg a szakorvos nálam. Floxet 20 mg ssri antidepresszánst írt fel....
Váltás
T. Doktor Úr/Nő! 4 éve Seropramot szedek. Pszichiáterem javaslatára - mivel ismét előjöttek pánikrohamok, szorongások, - frontint írt fel, napi 3...