Nehézlégzés, hátfájás mitől lehet?

Üdvözlöm! 20 éves fiatal férfi vagyok, és nehézlégzésem van egy éve, de csak nappal! Borderline személyiségzavarom van és pánikbeteg voltam! Tüdő eöntgen negatív, ráhallgatás semmi, légzéafunkció 102%, de úgy érzem, mintha nagy izom munka kellene a belégzéshez és nem is sikerülne annyi, ilyenkor görcsöl a hátam továbba fura a közérzetem! Phszichológus szerint a, derealizáció a mentális próblémából adódóan! Önnek esetleg valami tanácsa! Gyógyszerek 4x0, 5 xanax 1x10mg escitil

Dr. Pálvölgyi Rita válasza légzés témában

Tisztelt Kérdező, a nehézlégzés hátterében sokszor állnak lelki okok. A pánikbetegség része is lehet. Azt tanácsolnám, hogy sajátítson el relaxációs módszert / pl. autogén tréning, vagy kifejezetten a légzésre irányuló gyakorlatsorok/. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2017. március 20.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Fura tüdőhangok
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi tünet adhat e okot aggodalomra: pár napja a jobb oldalamon testtartástól függően néha...
Légzés
Kedves Doktor úr/nő! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hátamon fekszem, nagyon nehezen megy a légzés, mintha valami elnyomná, viszont, ha az oldalamra...
Oxigénhiányos állapot,...
Kedves WEBBeteg! 16 éves lány vagyok, és már egy jó ideje szokásommá vált, hogy túl mélyen veszem a levegőt, főleg lefekvéskor. Az utóbbi időben ez...
Légzési nehézség
Olyan problémám van, hogy ha feljövök Pestre az albérletbe akkor nehezen kapok levegőt. A légutam tiszta és amikor veszem a levegőt akkor sípol a tüdőm és...
Légzés
kedves webbeteg.hu. 2 éve dohányzom és az elmúlt pár hónapban azt vettem magamon észre, hogy gyengébb vagyok, feállni és nehézkesebb a székből, tehát, mintha...
Paranoid viselkedés belátás nélkül