Nem érzem jól magam a bőrőmben!

Kedves Webbeteg! Több problémával is küzdök, és szeretném ha segítenétek! Tavaly márciusban kezdtem meg a diétámat azzal, hogy vegetáriánus vagyok illetve teljes kiőrlésű dolgokat, édességeket eszem! Sikeresen lefogytam 20 kilót amire igazán büszke vagyok.Súlyomat tartottam normálisan agusztus végéig és mikor elkezdődött az iskola, ingadózik egyszer fel és le. Azóta, vagyis szeptember óta nem alszom rendesen illetve egyfolytában enni szeretnék és eszem is, utána meg teljesen kiakaszt ha a súlyom nem az amit én szeretnék látni, vagyis nem tudom kontrorálni magam a mennyiségben és változtatni szeretnék! Szeretném a nyári súlyomat visszakapni és nem bűnhődni, sírni, mert amikor ezt a levelet írom közben könnyezem, mert előtte egy órával ettem töménytelen mennyiséget és szeretném magam jól érezni magam a bőrőmben! Kérem segítsegenek! Üdv, Anna

Dr. Pálvölgyi Rita válasza étkezés témában

Tisztelt Kérdező,

Lehet, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonít a testsúlyának, az étkezésnek. Mintha a feszültség levezetésének is ez lenne a fő eszköze. A kontroll megtartásának képessége, vagy annak időleges elvesztése határozza meg a mindennapokat. Talán meg kéne próbálni a fókuszt áthelyezni más, hasonlóan fontos, vagy fontosabb dolgokra. Ha ez nem megy egyedül, lehet pszichoterápiás segítséget kérni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 26., 18:12 ;Megválaszolva: 2016. január 27., 23:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség