gyógyszermellékhatás?

Tisztelt Doktornő! Kényszeres, szorongásos problémák miatt szedek rexetint napi60mg-o. Egy hónapja 4 napon át elfelejtettem bevenni a gyógyszert, amire az ilyenkor szokásos hirtelen megszédülések figyelmeztettek. Volt már ilyen, csak 30mg-nál, akkor jóval enyhébb. Újra elkezdtem szedni, és 10napra rá teljesen beálltam, ami alatt kellemes fejbizsergést, pupillatágulatot, elviselhető enyhe fejfájásokat éreztem kis gondolkozási nehézséggel párosulva kb 4 napon át. Ezért a 30mg-tablettából 1, 5-öt kezdtem el szedni. A tünetek enyhültek, de a tágabb pupilla megmaradt, ami fáradtabb állapotban tágabb, illetve bizonytalanságérzésem van még kisebb szédőlgéssel. Vérnyomásom nem magas, szemem nem piros. Mit tegyek? Köszönettel, András.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerszedés témában

Tisztelt Kérdező,

A 60 mg a Rexetinből a legmagasabb szedhető dózis. Ezért, - ha csak a tünetek nem indokolják feltétlenül, - tartósan szedni nem javasolható. Én azt tanácsolnám, hogy maradjon egyelőre 45 mg-on, - a mellékhatások várhatóan megszűnnek néhány nap alatt, - később pedig beszélje meg a kezelőjével, hogy milyen mennyiséget kell feltétlenül szedni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 21., 21:11 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 13:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 4 évvel ezelőtt kb fél évig Escitalopramot szedtem, mivel hamar elkezdtem hízni, abba hagytam és sokáig nem is szedtem semmit...
félreértés tisztázása
Tisztelt Doktornő! Pszichiátriai gondozás alatt állok állami intézményben, emellett egy enyhe pajzsmirigy betegséggel is gondoz endokrinológus....
Csalánkiütésre javasolt gyógyszer
Tisztelt Dr nő! Javasolta a Rivoltril gyógyszer szedését, kérdésem az lenne, hogy a loratadint eközben ne szedjem? Mennyire erős gyógyszer, nem...
Paroxat emelése
T. Doktornő! Régóta kezelt pánikbeteg vagyok.Gyógyszereim: 0, 5 mg-os Rivotrilból 3x1.de sok esetben csak 2x1-et szedek mivel jól vagyok.valamint...
Viszatérhet a nemi vágy?
Szedem a Frontin-t és a Rilex nevű gyógyszert és a mellékhatásoknál az van írva, hogy csökkentik a nemi vágyat. Ha abbahagyom a szedését ezeknek a...