Elviselhetetlen zajok

Tisztelt Doktornő! 17 éves koromban volt először migrénem, az iskolában jött rám, amikor egy osztálytársam a golyóstollát kattogtatta. Azóta szinte elviselhetetlenül zavarnak az apró zajok (pl: ujjdobolás, köröm piszkálása, csámcsogás, dúdolás) . Ezekkel megtanultam együtt élni, ha lehet elkerülöm a forrást, vagy fülhallgatót használok. Egy éve megszületett az unokaöcsém. Nem igazán kedvelem a gyerekeket, főleg azért mert hangosak. Semmi aranyosat nem találok bennük. A sírással nincs gond, inkább a kacagás és a gügyögés, ami idegesít. Vonattal járok minden nap, ezért sokszor vagyok ilyesminek kitéve. Amikor itthon vagyok, szeretnék nyugodtan lenni, de a családom többi tagjának "a gyerek az első", így nincsenek tekintettel a problémámra. A kisfiú most tanul beszélni, állandóan gagyog, nekem pedig olyan fejgörcseim vannak ettől, hogy a legszívesebben a falba verném a fejem. Néha úgy érzem, nem bírom tovább, de elköltözni nem tudok. Érdemes lenne kivizsgáltatnom magam, vagy ez teljesen szokványos migréneseknél? Azért Önnek írtam, mert talán nem is fizikai a probléma. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza akusztikus lúlérzékenység témában

Tisztelt Kérdező,

Elsőként azt javasolnám, hogy keressen fel egy fejfájás - migrén - ambulanciát. Budapesten az orvosegyetem Neurológiai Klinikáján működik ilyen pl. Ők tudnák véleményezni, hogy az un. akusztikus túlérzékenység hátterében áll-e neurológiai elváltozás. Amennyiben a vizsgálatok negatív eredménnyel zárulnak, akkor érdemes felkeresni egy pszichiáter kollégámat, a tünetek pszichés hátterének feltárása, pszichoterápia, vagy esetleg gyógyszeres kezelés céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. szeptember 05., 18:12; Megválaszolva: 2015. szeptember 06., 09:03
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek