Szorongás, hormonok

Tisztelt Doktor nő! Érdeklődni szeretnék, hogy a hormonzavar okozhat e kényszergondolatokat, énidegen gondolatokat, derealizációt/deperszonalizációt, szorongást, depressziót? Elkezdtem szedni a gyógyszert, amit a nőgyógyász felírt. Nem tudom, hogy lehet e párhuzamot vonni a pszichés tünetek és a hormonzavar között. Az utóbbi fél évben elég sok trauma ért, (műtét, haláleset, kapcsolati konfliktusok, munkahelyi nehézségek, beteg rokon) . Okozhatja ezt az énidegen állapotot a túlzott stressz? Elkezdtem szedni a gyógyszert, amit a nőgyógyász felírt. Késő délutánra, estére a derealizáció/deperszonalizáció eljön, kívülállóként élem meg a dolgokat, eseményeket. Teljesen ki vagyok fordulva magamból és ellepnek a negatív gondolatok. Természetes gyógymódokkal hellyel-közzel jobban vagyok- (kamillatea, homeopátiás nyugtató, magneb6-ot is szedek- de szeretnék tünetmentes lenni, és úgy élni, mint egy éve, lehetőleg gyógyszerek nélkül. Van ebből az állapotból kiút? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező,

Általánosságban azt tudom mondani, hogy a fogamzásgátló gyógyszerek hatással a lehetnek a pszichés működésre. Szorongást, pánikrohamot, hangulati labilitást, ingerültséget okozhatnak. Hogy az Ön által leírt tünetek lehetnek-e a gyógyszer mellékhatásai, egyrészt a gyógyszer tájékoztatóból, másrészt a nőgyógyász kollégától megtudhatók. Elképzelhető, hogy a leírt stresszorok és a gyógyszer együttes hatására léptek fel ezek a tünetek. Remélhetőleg átmeneti jelenségről van szó, de azt tanácsolnám, hogy keresse fel személyesen egy kollégámat, és kérje átmenetileg a segítségét.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. augusztus 13., 19:00; Megválaszolva: 2015. augusztus 13., 19:54
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas