Xeplion és Velaxin együttes szedése

A utólsó mániás psychosis alatt 2évvel ezelőtt 150 mg Xeplion injektióra állitottak 4 hetente. Nagyon súlyos szorongásos depressió alakult ki, amelyet sokszori próbálkozás után 150 mg Velaxin Retard szüntetett meg. Az orvosom szerint a szorongást nem a Paliperidon okozta, de az általam ismert szakirodalom szerint ez lehetséges mellékhatás. ÉN úgy tudom, hogy a Velaxin fokozza a szerotonin szintet, a paliperidon pedig csökkenti a szerotonin hatást.Kérdésem a két gyógyszer nem ütközik e egymással? Ha csökkenteni akarnánk a Xepliont milyen mértékű legyen, ill. lehetne-e Risperidonnal kititrálni a szükséges mennyiséget? Nagyon félek a mániás psychosistól, már 4 alkalommal volt az elmúlt 10 évben, Rendszeresen járok gondozóba, most úgy érzem a kezelő orvosomat nem nagyon érdekli az állapotom. Szerinte a mániás epizódot úgysem lehet megelőzni, ha egy mánia beindul akkor nincs mit tenni. Azt olvastam meg lehet előzni, kérem adjon tanácsot! hogyan? Köszönettel a kérdező.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza mániás pszichózis, szorongásos depresszió témában

Tisztelt Kérdező,

a két gyógyszer adható együtt szükség esetén. Az, hogy a szorongásokat a Xeplion okozná-e, ez ismeretlenül, és az előzmények ismerete nélkül nem állapítható meg. Lehet a Risperidonnal kiegészítve csökkenteni a Xeplion mennyiségét, de csak szoros szakorvosi kontroll mellett. Én azt tanácsolnám, hogy próbálja megosztani a problémáit, kétségeit a kezelőorvosával, és vele egyeztetve lépjen. Érje el, hogy orvosa vegye figyelembe a maga szempontjait. Semmiképp ne hagyatkozzon kizárólag internetes tanácsokra.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 23., 12:54; Megválaszolva: 2015. július 23., 17:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas