• Roham

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok.18 éves lány vagyok, szakmunkás tanuló.Kb két hónapja ismeretlen rohamok törnek rám, pl.ha össze veszem a párommal valami olyanon amiről nem tehetek és kimondom neki hogy nem tehetek róla, elkap egy,, ordítás, addig orditok amíg levegőm nem marad, hirtelen kiver a víz és zsibbadnak a végtagjaim.Ilyenkor össze csuklok és levegő után kapkodva ordítva sírok.Tehetetlen vagyok.Korábban bulimias voltam de nem volt ki kezelve, pszichiáter tudott róla de miután megismerkedtem a párommal, önbizalmat nyertem és abba maradt a bulimia.Gyakran öngyilkossági gondolatok futnak végig a fejemen a roham előtt illetve után.5 éve depressziót diagnosztizáltak nálam. Meg szeretném ezt szüntetni mivel félek hogy a kapcsolatom rovására megy és kíváncsi vagyok rá, milyen roham lehet ez.válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.Kinga

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichés betegség témában

        Tisztelt Kérdező, Ez egy indulati robbanás lehet. Az egyéb problémákkal együtt érdemes volna megosztani ezt a kezelőorvosával. Gyógyszeres kezelés mellett pszichoterápia is fontos segítség lehet. Személyes terápiás segítség hiányában érdemes relaxációs módszer / pl. autogén tréning / elsajátításával próbálkozni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2015. április 24., 01:22; Megválaszolva: 2015. április 28., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás
        Kedves Doktornő! Nem is tudom hogy fogalmazzak,nem vagyok jó a fogalmazasban, masfel eve kikoltoztem kulfodre, novemberben voltam utoljara itthon, akkor minden rendben volt velem, utana elkezdtem fuvet szivni minden nap,most hazajottem, es nem tudom...