• Leszokni a Frontrinrol es Fevarinrol

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        JO napot kivanok. Már kiskoromban megvoltak a jelek arra, hogy en obszessziv-kompulziv betegsegre hajlamos vagyok, de akkoriban meg nem tudtuk es nem is fogalkoztunk evvel. Kb 2007 ben mondta a testverem hogy en OCD -s vagyok, de meg mindig nem fogalkoztam vele. Betegsegemnek esetleges kialakulasa, nehez gyerekkor, alkoholista anyuka, sok sok stessz es meg gondolom ilyen dolgok, serelmek, onbizalomhiany. 2012 ben mentem el Pszichiaterhez. Az elso adagom 3x0.25 Frontin volt, es 1 db 50 Fevarin este. Majd lassan lassan emeltek mig elertuk a 3x0.50 Frontint es a 100 milis Fevarinbol a napi masfelet. DE a pszichologushoz valo jarassal, kezdtem erezni hogy en gyogyulok, es tudom mar kezelni a problemaim, fel kezdem dolgozni a multam, kezdett onbizalmam lenni...es szerintem minden fele keppen javulok. Igy szeretnek leszokni a gyogyszerekrol. Mar sajat magamnak vissza csokkentettem a gyogyszereket ugy hogy delbe es este vettem be beloluk 0, 5 Frontin es 50 fevarin (napi 100-100) Kis varosban lakom, ahol ket pszichiater van, az egyik nem jo hiru a masikhoz jarok en. Ket alkalommal is kertem csokkentsuk...de hatarozott nem el valaszolt. De ala irta hogy oke akkor delben es este szedek 50 egyseget illetve 0.50. De en szeretnek EGESZEN leszokni, a lelki problemaim kezdem megoldani, az ellenorzes kenyszer is rengeteget csokkent es a kenyszergondoltataim eltuntek. Kerem szepen kedves Doktor, vagy Doktorno adjon tanacsot hogyan kezdjem a leszokast. Melyiket szabad hamarabb elhagyni a Frontin 0.5 vagy a Fevarin 50 et.? Egyszerre csokkentsem esetleg ezeket? Gondoltam szukseg eseten Citromfu teaval segitek magamon, meg sportal esetleges szorongas alvaszavar eseten. De en nagyon szeretnem ezeket elhagyni 2 eve szedem csak, es nagyon fiatal vagyok. Gondolkoztam sokat rajta hogy csokkentsem, hogy 025 milligrammokat havonta? Mindenkeppen tokeletesen akarom csinalni, hogy nehogy elvonasi tunetem legyen. Sok sok tisztelettel: Zsuzsa, 26, Romania

        Dr. Veress Dóra válasza a pszichés betegség témában

        Kedves Zsuzsanna! Kérdés számomra, hogy mit nyer a gyógyszerek elhagyásával? Értem, hogy 26 évesen fiatalnak gondolja magát a gyógyszerszedéshez, de ezek nélkül kényszergondolatai vannak, rosszul van, nem tudja élni a saját életét. A gyógyszerszedés semmiben nem gátolja, gyermeke lehet mellette, szoptathat. Vajon érdemes-e kockáztatni? A pszichoterápia segítségével sokkal jobban érzi magát, talán képes lenne uralni a szorongását. Mi történik akkor, ha stresszes helyzetbe kerül, ha bármi nem várt esemény történik magával? Vajon akkor is képes kontrollálni a tüneteit, és vajon ugyanezekkel a gyógyszerekkel képes lesz ezt a mostani állapotát elérni? Csupa nyitott kérdés, amit senki sem tud megválaszolni jelenleg. Ezért nem javasolják a gyógyszerszedés abbahagyását, hiszen senki sem garantálja, hogy később, a gyógyszerek elhagyását követően újra létre lehet hozni ezt a jó állapotot, amiben most él. Ha mindenképp kockáztatni akar, akor is azt javaslom, hoyg orvosi segítséggel váljon meg a gyógyszereitől, mert az orvosa ismeri az állapotát és hamar felfedezi, ha elkezd visszaesni.


        Kérdés: 2014. március 08., 22:59; Megválaszolva: 2014. március 10., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: