• Kilátástalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő. 6 hónapja szakított velem a barátom, amit azóta sem tudtam feldolgozni. Egy nagyon bonyolult személy, akinek hiányzik az életéből a szeretet és vágyakozik is utána mégis eltaszítja magátol. Azt mondta képtelen szeretni ezért jobb ha véget vetünk a kapcsolatunknak. Nem tudom elengedni őt annak ellenére hogy próbálkoztam mégis ugy érzem hiányos nélküle az életem. Nem beszéltünk 3 hónapig majd karácsony éjjel ismét kapcsolatba kerültünk és sajnos meg mindig ugyanúgy érzek iránta. Próbáltam gyűlölni őt meg hibáztatni de nem megy és úgy érzem lassan beleőrülök. Olyan mintha egy mókuskerékben lennék és nem tudok kilépni belőle. Továbbá ez az erős kötődés megakadályoz a kapcsolatteremtésben, képtelen vagyok ismerkedni. Félek, hogy nem tudom kizárni őt az életemből és újrakezdeni vagy helyrehozni a dolgokat sem tudom. Mit tegyek hogy megerősödjek és kitalálják ebből az útvesztőből? Egyáltalán lenne értelme annak, hogy megpróbálom valahogyan újrakezdeni vele? Előre is köszönöm a válaszát/segítségét.

        Kovács Piroska válasza a párkapcsolat témában

        Kedvesem! 18 évesen szakítani/elengedni a másikat is meg kell tanulni, mint oly sok mindent mást. Tetszik vagy sem, de a másik személy nem a tulajdonunk és döntését tiszteletben kell tartani. Ami háborog ilyenkor az a hatalmas ego, amit meg kell tanulni lecsendesíteni. Ne a saját veszteségére koncentráljon, hanem arra, amit a kapcsolat nyújtott a számára, ami által fejlődhetett, épülhetett, növekedhetett szellemileg, érzelmileg egyaránt. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu


        Kérdés: 2014. december 29., 19:43; Megválaszolva: 2015. január 19., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! 2 éve depresszióval kezeltek, gyógyszereket szedtem (prozac, frontin), pszichiáterhez jártam. 1 éve viszont elköltöztem és a kapcsoalat is megszakadt, nem kerestem új pszichiátert és gyógyszereket se szedek. Nem tudom, hogy merre...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.