Frontinról való leszokás

3 hónapja BPPV-t állapítottak meg.4 nap kórházi kezelés cavinton infúzió, betarevin tabletta, valamint frontin alkalmazásával. Azóta már csak a cavintont és a frontint kell szednem.Szeretném elhagyni a frontint is. De félek, hogy enélkül rosszul lennék. Milyen lépésben lehet elhagyni. És lehet-e a frontin mellé inni a citromfű teát, vagy ez csak erősíti a depressziós tüneteket? Hiába próbálok hízni, nem sikerül. 48 kg vagyok. A frontinból este veszek be egy darab 0, 25 mg-osat. Van-e mellékhatása a frontin hosszabb idő óta szedésekor. Nem károsítja-e a májat? Köszönöm válaszukat.

Dr. Veress Dóra válasza gyógyszer témában

Kedves Kérdező!

A BPPV egy olyan betegség, amit fejtornával lehet legjobban megszüntetni, mivel a panaszokat egy apró mészkristály lerakódása okozza a belső fülben. A Frontint éjszakára nem a szédülése miatt kapja, hanem mert szorong, vagy mert rosszul alszik. o.25mg-os tablettát el lehet hagyni komolyabb következmények nélkül, esetleg egy kis alvászavarral vagy nyugtalansággal kell számolnia néhány napig. Ilyen mennyiség tartós szedése még nem károsítja a májat, emiatt nem kell aggódnia.

Kérdés: 2014. március 18., 10:33; Megválaszolva: 2014. március 23., 16:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Frontin függőség
Tisztelt dr. Úr dr. Nő! András vagyok 32 éves és 14 éve szedek pszichiátriai gyógyszereket. Az egész úgy kezdődött, hogy 18 és fél éves...
Aurorixra alkoholt?
Üdvözlöm! Most nem rég kaptam aurorixet szociális fóbiára. Nagyon nehezen, szinte sehogy nem tudok ismerkedni. Félek telefonálni, de még attól...
Együttélés egy kényszerbeteggel
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. A párom kényszerbetegségben szenved, ezt pszichiáter diagnosztizálta nála kb. 10 évvel...
Szkizofrénia
Melyik antipszichotikum lenne a...
Allandoan fennallo deperszonalizaciora (4 honapja) probaltam ripedont, amitol fel szemtol (0,5mg) parkinsonom lett. Utana olanzapint amitol fel szemtol (2,5...