Fejfájás, szemizom rángás

Tisztelt Doktor! Sajnos a lányom a mobilján netezett, aminek nagyon erős a fénye, tiltásom ellenére is folytatta még sötétben is, ekkor még rosszabb használni, de nem fogadott szót nekem. Ennek következménye, hogy enyhén de fáj a halántéka, mindkét szemöldök vonala, enyhén szédül ha mozgatja a fejét vagy a szemét. Napközben a természetes fény nem bántja, de a kis szédülés időnként jelentkezik. Kerüli a számítógépet és minden természetes fényt. A tünetek észlelésekor felkeresték a szemészetet, ahol belevilágítottak a szemébe, és megállapították, hogy új szemüveg kell. Most ezt sem viseli, mert úgy érzi, hogy a szemét pihentetnie kell. Megteheti itthon van! Elmondása alapján nem tett jót neki, hogy a szemébe világítottak a szemészeten. A tünetek kezdetekor viszketett és rángott a szemizma. Használta a szemcseppet /Refresh/ Tüneti már egy hónapja tartanak, de nem súlyosbodnak. Orvoshoz nem hajlandó menni, gyógyteákkal próbálkozik kamilla, homoktövis, flavin, B-vitamin. Azt mondja, úgy érzi, hogy a karjába is lement a "sugárzás". Nagyon várom válaszát: nagy tisztelettel!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Különösen nehéz bármiben segiteni, ha nem az érintett kér tanácsot. A lánya problémája mögött elképzelhetően komolyabb psziciátriai probléma is állhat. Nem hiszem, hogy a háttérben szervi eltérés lenne. Az is a pszichiátriai probléma felé utal, hogy nem akar orvoshoz menni, és nincs megfelelő betegség belátása. Rá kellene valahogy venni, hogy forduljon orvoshoz. Talán a legjobb olyan kolléga lenne, aki neurológiai és pszichiátriai szakképzettséggel is rendelkezik.

Kérdés: 2013. január 06., 12:01; Megválaszolva: 2013. január 08., 18:50
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Agydaganat, fejfájás és egyéb...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi tüneteket tapasztaltam magamon az elmúlt hónapokban: -Enyhe fejfájás, talán a fejfájás szó is lehet, hogy...
Ettől kaphattam agyvérzést?
Tulajdonképpen a dolog a Gyakorikerdesek.hu-val is összefüggésbe hozható, mert az történt, hogy ott az egyik moderátor egy olyan kérdésemet...
Még mindig mellékhatás?
Kedves Doktornő! Nem tudom, hogy mi lehet, de 1-2 hete néha szédülök és nem tudok félóránál többet olvasni mert elfáradok, érzem, hogy...
Fejfájás néhány ember...
Tiszteletem! Párom már évek óta gyakran jelentkező fejfájással küzd.Bizonyos emberek jelenlétében, áruházakban még szédülés is párosul...
Mi lehet a gond?
Üdvözlöm! A kisöcsém nagyon stressz-es, szorong, pánik rohamai szoktak lenni... Mostanában nem túl rózsás a helyzet közte és apukánk között....