Mániás depresszió

Férjem 6 éve gyógyszeres kezelés alatt áll, bipoláris zavar, kevert változata a kórisme. Most a depressziós szakaszát éli, 2 hónapja passziv, nem tud felkelni az ágyból. A 24 órából 18-20órát pihen ill. alszik. Gyógyszerei:Seroquel XR 2oo, ill. 3oo mg, Dekapine 3oo mg. Szakorvoshoz 3 havonta járunk. A fenti gyógyszert annak függvényében emeli ill. csökkenti az orvosa, ahogyan a mániás állapot ill. a depresszió jelentkezik. Kérdésem mint a feleség? Tudnám-e befolyásolni ezt a mély alvást, mivel lehetne előbb kihozni az ágyból? Egyszerüen délután 17 óra körül ébred, az " agy" Én igy tudom jellemezni, amikor cselekvőképes, vidám, tárgyalni lehet vele, érdekli a TV, ujság, stb.Horgászni elmegy, méhészkedik. Ha pedig ez a depressziós tünet elmúlik/ több hónap után / jön a mániás, pörgős időszak, amikor mindaz a tünet nála is fellelhető, amit ÖNÖK a szakirodalom alapján leirnak. Családtagként nagyon nehéz ezt az állapotát látni és nem tudok segiteni. Ilyenkor reggel 200 mg, este 300 mg seroqeult kap és a dekapine gyógyszerből reggel 150 mg, este 300 mg. Persze emellé, van mikor szükséges altató ill. a mániás időszakban Xanax SR. tabletta különböző erőssége.Köszönöm a segitséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza mániás depresszió témában

Tiszlet Kérdező!

Sajnos, ha valamelyik fázis zajlik, nem valószínű, hogy "otthoni eszközökkel" ez lényeges befolásolható. Azért bizonyos gyógyszermódosítások még szóba jönnek, főleg, ha súlyosak a tünetek! Nekem a 3 havi kontroll kissé ritkának tűnik!

Kérdés: 2012. augusztus 03., 13:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 05., 19:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?