Pszihés zavar.

Tisztelt Doktor úr-nő A probléma, amire választ szeretnék kapni, nem velem kapcsolatos.Feleségemmel 4 éve házasodtunk össze.Neki, az első házasságából van egy 20 éves fia. A 4 év alatt napi szinten fordul elő, hogy valami oknál fogva, állandó szerelési kényszere van.Korábban is fenn állt ez a probléma, körülbelül 4-5 éves korától szed szét mindent.Hiába mondjuk neki, hogy ne nyúljon hozzá senki dolgaihoz, bármit veszünk, vagy hozunk a lakásba, legyen az telefon, rádió, vagy elemlámpa, ő azt beállítgatja, vagy megnézi mi van a belsejében. Minden vasárnap elmegyünk az anyósomékhoz, ahol a nappaliba való belépéskor, az első pillanatban, sokszor köszönés után közvetlen felveszi a tévé távirányítóját, és mindegy, hogy valaki nézni szeretne valamit, vagy nem, végigzongorázza, többször is az összes csatornát.majd kimegy a garázsba, ahol van egy régi rádió, amit 4 év alatt, legalább 300- szor szétszedett, bejön, és azt mondja, na ezt megcsináltam.Igaz, a rádiónak semmi baja sem volt, de mindent így javítgat, és megvan róla győződve, hogy nagyon ügyesen kijavította a hibátlan dolgokat. Az autórádiót, két év alatt, minden alkalommal, ha egyedül marad áthangolja.Nincs olyan dolog, amit ne babrálna, hiába nem az ő tulajdona. A 200ezrforintos jótállásos laptopomat szétszedte, azt mondta azért, mert rossz volt, de ő megjavította. Többszöri figyelmeztetés, és fenyegetés ellenére sem tud lemondani erről a szokásáról. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint, ez kóros vagy nem, mert a feleségem, és a családja szerint, csak kíváncsi a fiú.Szerintem, valami pszichés zavara van, és így próbálja leplezni.Köszönöm, figyelmét, és várom mielőbbi válaszát.Tisztelettel: Lahó Szilárd.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pszichés probléma témában

Kedves Uram!

Egy pszichológiai kivizsgálást mindenképp megérne a nevelt fia állapota, mert a kíváncsiság az egy dolog, de amikor már nem tudja valaki fékezni magát, akkor baj van. Legelőször is azt kellene tisztázni, hogy ez kényszerbetegség vagy más pszichés probléma áll a háttérben (vannak-e hanghallások, téveseszmék, stb.) ha siekrül a feleségét meggyözni a kivizsgálás fontosságáról, akkor először a pszichiátriai gondozót keressék fel, ott egy beszélgetés alapján eldöntik, hogy van-e szükség további pszichológiai tesztek végzésére, illetve javasolnak megoldási lehetőségeket (pszichoterápia, gyógyszer, kórházi ellenőrzés) . A fiának valószínűleg nem lesz kedve részt venni ezeken a vizsgálatokon, de könnyebb "elcsalni" a rendelőbe, ha valami olyan probléma miatt akarják megnézetni, ami számára is gondot jelent, például hangulatingadozás, iskolai teljesítmény romlása, alvászavar, stb.

Kérdés: 2012. június 27., 09:32; Megválaszolva: 2012. július 02., 22:33
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság