• lelki gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! - Problémám elég régi, de most jött el a pillanat hogy égetőnek érzem hogy változtassak magamon! 21 éves vagyok és már mióta kamaszodok éreztem hogy ez baj egy probléma hogy társaságba/osztályba/munkahelyen/bárhol szinte valamilyen lelki nyomás miatt nem tudok rendesen beszélgetni vagy önfeledten érzeni magam mindig/gyakran nyomást érzek a mellkasomba mintha gombóc lenne a torkomba vagy tompának érezném a fejem, társaságba alig tudok megszólalni ezek miatt. Fel oldódni is nagyon nagyon nehezen tudok, nekem kell idő míg valakit meg ismerek de addig zavarba vagyok nem tudok neki mit mondani és még utána is sokszor elő jön ez. - ha bárki idegen vagy közeli hozzám tartozó rosszat mond egyszerűen le blokkolok nem tudok visszaszólni mert jön az a rossz mellkason lévő nyomás torokba gombóc, fejem nyomás. ezeknek az oka lehet hogy édesapám egy nagyon ideges ember ha nem úgy van ami neki tetszik ordibál, úgy mindenért, mindenért ordibált amióta csak élek és valószínű hogy én ezért lettem ilyen visszahúzódó ember, de már nagyon szeretnék ezen változtatni és teszek is érte de komoly tapasztalt irányító, pszichológus segítségét kérem hogy segítsen hogy oldjam meg hogy ne legyek visszahúzódó hogy félelem nélkül nagyobb tömegekbe, baráti körbe, meg merjek minden rossz érzés nélkül felszólalni, merjek ideges embereket is kezelni hogy kellemetlen beszélgetésbe is megszólalni. kérem segítségüket segítsenek hogy meg tudjam változtatni viselkedésem, lelkem mert nagyon stresszes így az életem és ez hosszútávon nagyon káros tud lenni. Válaszukat előre is köszönöm!

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! A problémáját szociális fóbiának hívják. A pániknak egy speciális fajtája, amiről az interneten tájékozódhat. Kezelése pszichoterápiával lehetséges, súlyos esetben kiegészítve gyógyszeres kezeléssel. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 08., 21:31; Megválaszolva: 2011. november 14., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: