Prosztata rák lehet áttétes?

Tisztelt cím! Az édesapán szövettani vizgálatában ez áll: jobb alsó negyedben sokgócú daganatos burjánzást látni, mely 1mm alatti közelségben a tok alatti területeket szétzilálja, ugyanakkor a tok collagenisalt falát nem töri át. A Gleason szerinti 4+4 értékű daganatos elváltozás van.Jobboldali ondóhólyag állományában valamint az eltávolított apicalis részben egyaránt dedifferentialt daganatos burjánzás infiltratio elváltozása mutatható ki. Ez azt jelenti, hogy a kivett szövettan alapján áttétei vannak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztatarák témában

Kedves Kérdező!

Ezt a kivett szövetekből megmondani nem lehet. A távoli áttétek lehetséges előfordulását az előzetes vizsgálatok alapján, valamint a műtétet követő PSA illetve csontscan, hasi képalkotó vizsgálatokból lehet megítélni. A PSA rendszeres kontrollja szükséges!

Kérdés: 2011. szeptember 21., 19:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:58
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztata szövettan
Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve) , azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a...
Prosztatarák, csontáttétekkel.
Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! 2010.02.-ban diagnosztizáltak a férjemnél prosztatarákot csontáttétekkel. Hormonkezelést kapott ez év 07.hó-ig. Napi...
Prosztatarák diagnózis
apukamnal prosztatarákot álapitottak meg.gleason score értéke 3+3=6.azt szeretnem megtudni hogy ez mit jelent, milyen a gyogyulási esélye koszonom elore...
Prosztata rák utáni PSA nézése
tisztelt doktor nő/úr! a kérdésem a következő lenne.apukámnál május körül fedezték fel a prosztata daganatot, szerencsére nem találtak...
Prosztatarák és kemoterápia
Tisztelt Merth Dr Úr! Másfél éve prosztatarákja csontáttétekkel van a férjemnek.Hormonkezelést kapott, de már nem hat.Emelkedett a psa 756-ra....