Veszélyes a prosztatamasszázs?

Rendszeresen, hetente többször végzek magamnak prosztatamasszázst szexuális örömszerzés céljából, amihez vettem egy masszírozót is. Ez nagyon hasonló a híres Aneros prosztatamasszírozóhoz (http: //hu.wikipedia.org/wiki/Aneros) , amit állítólag orvosi célra fejlesztettek ki, majd később terjedt el szexuális segédeszközként. De nemrég egy weboldalon olvastam, hogy a nem jól végzett prosztatamasszázs ritka esetben akár szívleállást is okozhat, és ezért nem ajánlott, sőt veszélyes. A cikk szerint a prosztatában lévő bolygóideg és annak ingerlése okozza ezt. Vajon van igazság ebben? Tényleg ilyen veszélyes? Ha igen, akkor mire kell figyelni, egyáltalán elkerülhető ez biztonságosan? Mert az utóbbi időben - mióta megvan ez a masszírozóm - nagyon rákaptam a prosztatamasszázsra, hiszen nagyon élvezetes, kellemes élmény. Viszont mióta ezt olvastam, félek a dologtól.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza prosztatamasszázs témában

Praxisomban még prosztata masszázs miatti halálesetről nem hallottam. A homoszexuálisok análisan közösülnek, ami kiadós prosztata masszázsnak felel meg, mégsem hallhattunk ilyen halálesetről. Emellett, a terméket nem lehetne forgalmazni, ha ilyen következménye lenne a használatának.

Kérdés: 2011. szeptember 21., 11:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:29
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztatamasszázs kellemetlen tünete
Tisztelt doktornő! Sajnos kipróbáltam a prosztatamasszázst és azt hiszem kisebesedhetett a végbelem. egy idő után fokozódott a libidóm, aztán...
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ