Szteroid kúra súlyos mellékhatásai

Szteroid (testosteron) kúra következtében, összezsugorodott a herém és a péniszem, bekeményedett és érzéketlenné vált! Az ágyékomnál, a combtömnél és a csipőmnél erős feszitést, szoritást érzek, erősen sárga a vizeletem, keveset és nehezen vizelek, potenciám van, de nem az igazi! Kérdésem, hogy mivel raktáros munkát végzek sokat ülök és le-fel ugrálok 12 órában a targoncáról, lehetséges-e hogy a szteroidtól úgy beerősödtek a lábaim és befeszült az ágyékom, hogy eret vagy bármit elszorítson, ami a péniszemre és a heréimre ilyen hatással van (zsugorodás, érzéketlenség) , vagy ez lehet valamilyen féle prosztata gyulladás vagy betegség is?

Dr. Csanádi Gábor válasza tesztoszteron témában

A hormonkúra következménye sajnos sokrétű. A vizelési panaszok részben gyulladás, nagyobbrészt a prosztata megduzzadására vezethetők vissza. Ha még nem tette, minnél előbb építse le a szteroidot. Ezzel egyidőben valamilyen prosztatára ható un. fitoterapetikumot (pl. törpe- vagy fűrészpálma kivonatot) kezdjen el szedni. Ha változás nincs, érdemes urológust felkeresnie, vizeletrekedés kizárása céljából, illetve ha kell, un. prosztata szelektív alfablokkoló kiírása miatt. Ahogy kiürül a szer a szervezetből, vélhetőleg visszaáll a vizelés. A herék és a hímvessző változása már keményebb dió, sajnos jónéhány esetben részleges vagy akár teljes funkciókiesés is jöhet létre a hímvessző ereinek és idegeinek az extrém hormonbehatás okozta károsodás miatt. Ha úgy veszi észre, hogy ezen a téren néhány héten belül nem történik változás, mielőbb javasolt andrológust felkeresnie. Ha merevedésjavító kúra lenne szükséges, óva intem a "nem patikai" készítményektől (ezek majd 90%-a hamisítvány, a hatóanyagot legtöbbször nyomokban sem tartalmazzák) .

Kérdés: 2010. július 29., 21:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:10
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Műtét utáni szövődmény, prosztata...
Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt....
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR