• Gyógyítható a prosztataműtét utáni vizeletcsepegés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámat nyár végén műtötték rosszindulatú prosztata daganattal. A daganat nem volt áttétes. A műtét után egy buszerelin nevű készítményt kapott implantátumként. A műtétet végző orvos tájékoztatása szerintem elég felszínes volt, ugyanis mellékesen említette meg, hogy a veséje is tönkre van menve. Az egész problémát vizelettartási gondok előzték meg.A műtét előtt és után is vizeletelvezető katétert helyeztek a péniszén keresztül a húgyhólyagba. A műtét után a katétert eltávolították. Ezután a vizelet folyamatosan csordogált, majd egyszer csak elakadt. Ismét jött a katéter, de a katéterrel is elakadt a vizelet. A katéter folyamatosan hónapok óta néha cserével, de állandóan fel van helyezve. A kérdésem az lenne megoldható-e hogy a vizelettartás és ürítés ismét egészségesen történjen, hiszen még csak hatvan éves édesapám.

        WEBBeteg szakértő válasza a Prosztatarák, vizelettartás, zavar témában

        A rosszindulatú prosztata daganat műtéténél eltávolítják a prosztatát és a környező szöveteket az ondóhólyagokkal együtt. Ilyenkor a hólyag nyakát az akaratlagos vizelettartásért felelős izom felett szájaztatják a húgycsőhöz. Emiatt a műtét velejárója lehet az utólagos vizeletcsöpögés, ugyanakkor a teljes elakadás is.

        A leírásából kiderül, hogy az édesapja fiatal, és a katéterezések az életminőségét jelentősen rontják. Sajnos, csak a türelem az, amit ilyenkor kérni szoktunk, mivel a vizelettartási problémák akár a műtét után fél-egy évig is fennállhatnak.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István urológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-21 16:20:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés