• Emelkedő PSA szint radikális prostatectomiát követően

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Édesapám 4 és fél évvel ezelőtt radikális prostatectomia műtéten esett át, a műtétből szövődménymentesen felépült. (A műtét előzménye, hogy félévente-évente járt szűrésekre és amikor a határértéket elérte a PSA szintje, további vizsgálatokra küldték, a biopszia pedig sajnos rosszindulatú daganatot igazolt.) A műtét óta folyamatosan jár ellenőrzésekre, vérvételekre stb. A decemberi PSA eredménye 0, 27 volt, a márciusi kontroll eredménye sajnos már 0, 66. Az alábbi vizsgálatokra kapott beutalót: 1. kismedencei MR tu. post és 2. izotóp met.ossis? A kérdésem az lenne, hogy a fenti két vizsgálat pontosan mit takar/mire irányul, illetve, hogy az eredményei alapján "meg kell-e ijednünk"/mire számítsunk? A vizsgálatok elvégzéséig érdemes-e bármilyen vitamint és/vagy táplálékkiegészítőt szednie, illetőleg valamire odafigyelnie? A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel,

        Dr. Papos István válasza a prosztata daganat témában

        Az esetleges kiújulás illetve metastasis megjelenésének kizárását szolgálják a vizsgálatok. Nem kell megijedni. Nem kell semmilyen vitamint vagy táplálékkiegészítőt szedni.


        Kérdés: 2016. március 17., 11:31; Megválaszolva: 2016. március 20., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...