Parkinson kór

Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! Férjemnél (68 éves) Parkinson kórt diagnosztizáltak a közelmúltban. Azt szeretnénk megtudni, hogy a gyógyszeres kezelés mellett milyen életmód javasolt ezen betegséggel rendelkezők számára. Férjem élsportoló (boksz) volt, ma is napi rendszerességgel edz, folyamatosan karbantartja fizikai erőnlétét. Rendszeresen (heti 3 alkalommal) szaunázik és nem vagyunk tisztában azzal, hogy pl. ez nem árt-e neki. Egyáltalán mi az, ami a mindennapok során elkerülendő és mi az, ami javasolt akár sport, akár egyéb (pl. ételek) vonatkozásában anmak érdekében, hogy minél tovább tudjon normális életet élni. Az is nagy segítség lenne, ha ezzel kapcsolatban ajánlana könyvet vagy weboldalt, ahol ezzel bővebben foglalkoznak, hiszen szeretnénk, hogy minél tovább normális életminőséget tudjunk számára biztosítani. Nagyon várom válaszukat, amelyet előre is nagyon köszönök.

Dr. Bessenyei Mónika válasza parkinson témában

Kedves Kérdező!

A megerőltető testmozgás semmiképpen sem célszerű, de a rendszeres mozgás jó hatású. A neten számos jó tanácsot kaphat, de kezelőorvosa tanácsát mindig kérje ki.

Kérdés: 2010. október 27., 16:03 ;Megválaszolva: 2010. november 01., 19:46
Kérdések és válaszok: Parkinson-kór
Parkinson kór
Kedves DoktorNő/Úr! Édesanyámnál Parkinson kórt állapítottak meg, ami a betegség korai fázisában jár, sajnos a kézremegése megnehezíti a...
Új gyógyszer?
Kérdésem, hogy egy friss MTI-s cikkben meg nem nevezett PARKINSON-kórra kifejlesztett ÚJ GYÓGYSZER (2012 januártól bevezetett és 90 %-ban már...
parkinzon szindróma
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kérdésem a következő. 45éves nő vagyok, 2éve diagnosztizált parkinzon szindrómával. Bal kezemet nem tudom...
parkinson kór
Üdvözlöm! Szeretnék érdeklődni a parkinson kórról. Nincs a családomba e kórba szenvedő személy ill. nem dolgozom olyan helyen ami...
Parkinson kór
T. Főorvos Ú//Úrhölgy! Kérésem arra irányul, hogy két éve az IMC-ben MRI vizsgálatot végeztek, atrophia cerebri et cerebelli és diffuz...