Covid oltás és HPV oltás közötti kivárási idő

Tisztelt Szakértő! Feleségem március 01-én kapta meg a második HPV elleni oltást (Gardasil-9) . A hétvégén (március 19.) oltanák a munkahelyén Covid-19 vírus ellen. Tudomása szerint a Szputnyik vakcinával. A HPV oltást beadó orvos tájékoztatta, hogy 30 napig nem kaphat covid oltást biztonsági okból. A munkahelyi orvosa szerint viszont két hét elegendő a két oltás között. Feleségemnek egyébként egy krónikusnak mondható betegsége van, ami jelenleg nem okoz tüneteket. Ez a Mitralis Prolapsus nevű elváltozás. Kérem, hogy adjanak orvosi tanácsot, mert nem szeretnénk kockáztatni, viszont feleségem szeretné felvenni a covid oltást, és fél, hogy esetleg lemarad róla. Nem arra kérünk választ, hogy ha most nem oltják be, akkor mennyi esélye van legközelebb az oltásra, hanem, hogy a fenti két oltási dátum között elegendő biztonsági idő telt-e el, vagy inkább várjuk ki a 30 napot. Válaszukat tisztelettel megköszönve: Dr. Eleki Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza témában

Kedves Kérdező,

a jelenlegi irányelvek szerint bármely COVID vakcina és egyéb védőoltás között legalább 2 hetes időszaknak kell eltelnie. Erre alapozva felesége valóban megkaphatja az oltást a munkahelyén, a 2 hetes kihagyás után. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien

Kérdés: 2021. március 17., 10:09; Megválaszolva: 2021. március 20., 15:31
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás
Kullancscsípés