Dr. Kovács István

Dr. Kovács István

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Ott fáj hol családorvosom szerint semmi sincs!

Kedves kérdező!

Léteznek funkcionális emésztőszervi betegségek, ahol nem látunk szervi eltérést, de a beteg panaszos. Ilyenkor a panaszokat okozhatja a stressz, egyes ételek, gyors étkezés, élevegőnyelés, stb.

Az első lépésként az életmódváltást javasolnám. Vezessen táplálkozási-tüneti naplót, ezekből kiderülhet, hogy mely...

Combizom húzódás

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján nem kizárt a részleges izomszakadás sem. Azt tanácsolom keressen fel egy baleseti szakrendelést, hogy egy ultrahangos vizsgálatot csináljanak. Addig is pihentesse. Fizikoterápiaát ilyen esetben nagyon ritkán szoktunk írni. Ha az ultrahang igazolna részleges izomszakadást, akkor az...

Candida-kenyér

Kedves Z.!

Nem kell ennyire drasztikusra fogni a diétát, egye csak továbbra is a felesége által sütött kenyeret, tudtommal a sütőpor nem árthat, az élesztő maga is gomba, ez esetleg jelenthet problémát. Ha egyébként kiegyensúlyozott a táplálkozása, nincs egyszerű szénhidrát- és alkoholbevitel, nem lesz probléma.

Trichomonas vissza

Kedves Hölgyem!

Amennyiben biztos, hogy trichomonasról van szó, akkor a tinidazol nevű gyógyszerrel kell kezelni. A betadine-t én semmiképpen sem javaslom, mert a hasznos lactobacillusok is kipusztulnak. A kezelés után szükséges lenne a Gynflor nevű hüvelytabletta kúra, hogy a normál flóra erősödjön.

Ami még fontos, hogy a...

Nemi szőrzet hianya?

Kedves Jenő!

Amennyiben nem kóros mértékű szőrzethullásról van szó, illetve az egyéb területeken férfias jellegű a fanszőrzete és az arc- illetve testszőrzete, akkor nincs oka aggodalomra. amennyiben máshol is tapasztalta, hogy kevesebb a szőrzet, akkor javasolt bőrgyógyász felkeresése.