Földi Gyula

Földi Gyula

gyógytornász-fizikoterapeuta
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Gyógytornász (2)!

Keressen mindenképpen minél hamarabb gyógytornászt! Ha a szolgálat várólistára hivatkozik hívja fel a megyei egészségbiztosítót, hogy megtudja milyen más szolgáltatók tudnak mihamarabb gyógytornászt küldeni! Néhány gyakorlatra példát találhat a fenti oldalamon:

Gyógytornász!

Kedves Kérdező! Szívesen segítek, leírná a pontosan mi tört el a térdében, a zárójelentésről a diagnózist és mennyi ideig volt gipszben és a gipsz levétel után engedte-e az orvos a láb teljes terhelését?

Mi lehet a gond?

Kedves Kérdező!

Először azt szükésges tisztázni, hogy a merevedési zavarnak nincs-e szervi oka, például vércukor- vérnyomás probléma, neurológiai, hormonális ok, fertőzés, stb. Egy kifejezetten merevedési zavarokkal foglalkozó andrológiai szakrendelést keressen fel, beutalót háziorvos adhat.

Mi jelent? Magas GGTI

Kedves Laura!

A GGT referenciatartományának felső értéke laboronként eltérő lehet, egyes laborokban az ön értéke akár normális is lehet, viszont létezik egyes laborokban 40 U/l-es refenciatartomány, ahol ez az érték kis mértékben emelkedettnek számítana, de ez esetben sincs ok aggodalomra.

Azonban a pontos válaszhoz ismerni kellene az adott labor referenciatartományát. Látatlanban csak annyit tudok javasolni, hogy zsírszegény, fűszerszegény, májkímélő diétát folytasson, az alkoholfogyasztást kerülje, 2-3 hónap múlva javasolt a vérvételt ismételni, akkor mindenképp kérdezzen rá a referenciatartományra. Ha ez az érték nő vagy egyéb májenzimek is emelkednének, mindenképp javasolt hasi ultarhang elvégzése.

Vashiányt mi okozhat negatív széklet esetén?

Kedves Kérdező!

A széklet-vér tesztet általában akkor tekinthetjük megnyugtatóan negatívnak, ha 3 különböző székletből, 3 egymást követő napon negatív. Amennyiben bélrendszeri vérzés nem igazolódik, akkor az elégtelen vasbevitel vagy vasfelszívódás is lehet az ok, ez esetben szájon át vaspótlás szükséges. Ebben a háziorvos fog tudni segíteni. Ha erre nem reagál, kivizsgálás akkor válik szükségessé, hiszen egyéb helyekeen is lehet vérzés, ami vashiányt okoz. Mindenképp szükséges a tobbiakban is a rendszeres háziorvosi kontroll.