• Fent maradhatott a tampon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én egy 17 éves lány vagyok, és olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy három hónappal ezelőtti vérzésemkor vettem észre, hogy a tampont nem tudom annyira felhelyezni, mint amennyire szoktam.. Azután az ujjammal megnéztem, és egy tamponszerű valamit éreztem.. Nem tudom mi volt az, de az alakját így tudnám megfogalmazni.. Na most én rögtön pánikba estem, és arra gyanakodtam, hogy mi van akkor, ha elfelejtettem előzőleg eltávolítani, és azután az új tamponnal magasabbra toltam! Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehetett az? Gondoltam arra is, hogy menstruációkor esetleg megváltozhatnak a dolgok odabent. Teljesen tanácstalan vagyok. Egyébként olvastam, hogy ha ilyen eset történik, akkor erős szagú folyást és lázat kellett volna észlelnem, de egyik sem volt. Lenne egy másik kérdésem is! Van egy barátom, akivel állandó szexuális életet élek, de (!) már lassan 4hónapja nem csináltuk rendesen, ugyanis tervezzük a fogamzásgátló tablettát, és addig még nagyon félünk, még óvszerrel is nagyon óvatosak vagyunk, és minden apró jelre már teljesen megijedünk, szóval még terhességi tesztet is vettünk a biztonság érdekében. Ez a második menzeszem, ami kicsit szokatlan, és kevesebb a megszokottnál. Majdnem napra pontosan, de megjött, nagyon görcsöltem, de ezek ellenére nem olyan mértékű, mint szokott, mert nekem ha megvan, akkor nagyon erősen. Nem gyanakszom arra, hogy valamit mégis rosszul csináltunk volna, ha esetleg arra gondolunk, hogy az ujjával bevihette a dolgokat a barátom… Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehet teljesen normális, hogy nem mindig egyforma mennyiségű? Vagy esetleg összefügghet az előzőekkel? Elnézést, ha kicsit nehézkesen fogalmaztam, de remélem érthető! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a Menstruacio témában

        Kedves kérdező! A huvelyben levő elváltozást csak vizsgálatot követően lehet azonosítani, ezért keressen fel nőgyógyászt! A kevesebb menses normális jelenség is lehet, de a biztonság kedvéért csináljon tesztet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 23., 13:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jo napot kívánok, Volt egy inszeminációm ami után 14 napig utrogeszant kellett használni. Azt 5 napja abbahagytam, de a menstruációm nem jött meg. Ennek ellenére a teszt negatív. A ciklusaim eddig 30-32 naposak voltak, ma a 35. napnál járok....