Méhplasztika

Tisztelt Doktorúr! Még egy kérdésem lenne. A mostani rákszűrésen vette észre az orvos, hogy a méhszájam ki van fordulva. Mivel már nem szeretnék szülni, méhplasztikát javasolt.pár hónapja több a folyásom, gyakran vérezgetek, egyszer volt egy teljes köztes vérzésem is. Az orvos szerint ezek megszűnnének a műtét után. Igaz lehet ez? Tényleg okozhatja a kifordult méhszáj?

Dr. Tömösváry Zoltán válasza méhplasztika témában

Tisztelt Hölgyem! Az Ön által leírt panaszok megfelelhetnek a hétköznapi néven "méhszájsebnek" nevezett elváltozásra, mely többnyire szülések után alakul ki. Emellett igaz az is, hogy gyógyszeres kezelés, hüvelyi irrigálás, méhszáj fagyasztás műtét nélkül is megszüntetheti a panaszokat. Régen kialakult, súlyosabb, elhanyagolt esetekben azonban való igaz, méhszáj plasztikára is szükség lehet, de ezt csak vizsgálat alapján lehet eldönteni. Amíg korábban rutin beavatkozás volt a plasztika, manapság, hála az egyéb kezelési módoknak, egyre ritkábban végezzük. Amennyiben továbbiakban is segíthetek elérhetőségeimet megtalálja a honlapomon: Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. július 18.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Méh plasztik
mi is ez a méh plasztik? és van -e valami uto hatása mert nekem azért mondta a nögyogyász mert sok a fehér folyás és valami olyat irt a ambulás lapomra, hogy...
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio