Cervicalis dysplasia

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves nő vagyok. Enyhe cervicalis dysplasiat állapítottak meg nálam. Már egy évvel ezelőtt is ugyanez a diagnózis szerepelt a leletemen, csak arra lennék kíváncsi, történt-e változás az egy év alatt. 2010: AB zónára terjedően átmeneti hám, BC zóna határán 7-10 között mozaik OC: 120/10 2011: AB átmeneti hám, C zónában 10-2 óráig pontozottság mozaik OC: 255/11 A cervicalis dysplasia egyébként mitől alakulhat ki? Nincs róla tudomásom, hogy HPV-val lettem volna fertőződve. Eddig csak a jelenlegi párommal volt nemi életem, és neki sem volt más partnere. Bár egy évig hüvelyi fertőzéssel küzdöttünk, sorozatos kúpok és hüvelyi irrigálás következett. Ettől is kialakulhatott? Törvényszerű, hogy évek alatt ez daganatos megbetegedéshez vezet? Jelenleg várom a rákszűrés eredményét, de ezek után bármelyik rákszűrés esetén megvan a lehetősége, hogy rossz hírt közölnek? Köszönöm válaszát! Tisztelettel

Dr. Herman Tünde válasza cervicalis dyasplasia témában

Ilyen esetben mindenképpen indokolt egy HPV szűrés. Csak a vizsgáló orvos tudja azt megmondani, hogy az egy évvel ezelőttihez képest mennyivel rosszabb a helyzet. Sajnos a cervicalis dysplasia a hosszabb ideig fennálló hüvelygyulladás következménye is lehet. Amennyiben újabb kóros cytológiai lelet születik, szükségessé válhat szövettani mintavétel.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 24., 17:09; Megválaszolva: 2011. március 28., 07:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...