fehérjevizelés terhesség alatt

Tisztelt Dr.úr/nő! Most várom második gyermekem....31 hetes terhes vagyok..e héten fehérjét találtak a vizeletemben (op) ..24 órás gyüjtött vizeletből összfehérje: 0.335 g/l......az RR rendben és oedema sem észlelhető...első gyermekemmel toxemiás voltam....de ennél a terhességnél nincs jelen mindhárom tünetegyüttes.... Az lene a kérdésem, hogy mi okozhatja a fehérje vizelést? (a pisi nem csip, a veséim konkrétan nem fájnak) Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Deli Tamás válasza terhesség alatti veseprobléma témában

Tisztelt Hölgyem!

Enyhe veseműködési zavar (akár toxaemia, de számos egyéb vesebetegség is) okozhat ilyen kevés fehérjevizelést. Ha rossz a mintavétel, hüvelyfolyás hasonlót eredményezhet. Ismételt vizeletgyűjtés, rendszeres vérnyomás- és testsúlymérés javasolt, illetve vesefunkciós tesztek (urea, kreatinin) , a felvett és leadott folyadék mérése látens oedema kimutatására.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 10., 12:40; Megválaszolva: 2011. március 13., 21:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus