magyarázat

Tisztelt Dr.nő! már szerettem volna, hogy egy orvos elmondja nekem, ez a diagnózis magyar forditásban mit is jelent. egy késői terhességem volt amelyet 3 pozitív teszt is bizonyitott, mellette az orvosi uh is. de elvetéltem és a küret után ezt a zárót kaptam! zj: Több síkból készítettünk metszeteket, melyben mikroszkóp alatt bőséges mennyiségű cervicalis nyák, ennek állományában neutrophil granulocyták, emellett cervicalis mirigyrészletek és nagy számú vörösvértest azonosítható. emellett endometrium részletek láthatóak melyekben magas, világos hengerhámmal bélelt mirigyek láthatóak, felszaporodott számban. A hengerhám sejtek supranuclearisan vacolisaltak a lumen változó tágasságú. Helyenként igen kevés secrétum is azonosítható. A stróma túlnyomó részében compact, benne disszeminalt lymphocytás beszűrtség azonosítható, mely mellett tágult kisér képletek azonosíthatóak. A stróma egy-egy fókuszában lekerekedett strómasejtek láthatóak praedecidualis megjelenásnek megfeleltethetően. Ez utóbbiban neutrophil leukocytás beszűrtség is azonosítható. Más részletben bőséges mennyiségű fibrin észlelhető, amely mellett egy-egy kicsiny részletben simaizom fragmentumok is azonosíthatóak. A strómában elszórtan fibronecroticus gócok identifikálhatóak. mitől lehetett a vetélésem? ez valami hormonális betegséget fejt ki? ugyanis tudtommal nekem azzal van problémám! sárgatest hormonnal! ha igen, akkor milyen orvosi kezelésre lesz szükségem amikor szeretnénk hogy jöjjön a baba? válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza küret témában

Tisztelt Kérdező!

A leírás egy méhűri törmelékes kaparék szövettani leírása néhány gyulladásos sejttel. Ez a leírás nem hormonbetegséget jelent, de egy ilyen pathologiai leírás nem is ad hormondiagnózist. Ha sárgatest elégtelensége van, a kívánt terhesség első 12 hetében progeszteronpótlás (pl. Utrogestan caps.) lesz szükséges.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 07., 17:16; Megválaszolva: 2011. február 10., 00:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz