Misssed ab után

Kedves Doktornő! 2010.12.15-én volt egy missed ab műtétem a terhesség 9. hetében, miután a magzatomnak nem volt szívhangja. (Hálistennek már van egy egészséges 2, 5 éves kislányom) A műtét után 1-2 napig min. vérzés, aztán semmi, majd dec.20-án megjött egy jellegzetesen menstruáció-szerű vérzés, ami kb. 8 napig tartott. Január 18 körül enyhe barnázás, menstruációra utaló fájdalmak, majd 20-án valamivel intenzívebb vérzés, ami az első 1-2 napot leszámítva, sűrű, barnás volt. Kb. egy hét után csökkenni kezdett a mennyiség, de azóta is folyamatosan tart ez a váltakozó mennyiségű és sűrűségű "barnázás". Lázam, hóemelkedésem, nincs, nem volt, viszont mostanában az alhasamban egyfajta fájdalmas szurkálást érzek és olyan furcsa duzzadt, telt érzésem van. és gyakran kell pisilnem. Terhes nem lehetek, nem voltunk együtt a férjemmel. Az orvosomhoz már bejelentkeztem, de csak egy hét múlva tud fogadni, mivel elutazott. Ön szerint mi lehet ez, várjam-e ki az egy hetet vagy nézessem meg addig is magam? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza missed abortusz témában

Tisztelt Kérdező!

Meg kell nézni, a missed ab. kiürítésénél nem maradt-e terhességi szövettörmelék a méhűrben. Ha nincs láz, erős görcs vagy bő vérzés, megvárhatja orvosát, de bármely fenti tünet esetén inkább azonnal keressen fel egy nőgyógyászati rendelést.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 06., 18:52; Megválaszolva: 2011. február 10., 00:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed aborusz
Jó napot! Sajnos 10 hetesen missed abortuszt kellett rajtam végrehajtaniuk, mivel a magzat 8 hetes korától kezdve nem fejlődött, és leállt a szíve....
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés