teherbe esés?

Tisztelt doktor Nő/Úr! Több, mint egy éve használom a pharmatex hüvelykúpot, eredményesen. Párommal az utóbbi fél évben másképp védekeztünk, egészen mostanáig. Január 21-én a „maradék” kúpot használtuk föl. Kérdezném, hogy szavatossága lejárhat-e, illetve lehetséges-e, hogy egy idő után nem felhasználható? Az utóbbi héten erősen görcsöl a hasam, a mellem hatalmasra duzzadt és feszül (következő menstruációmig még 10 nap) ; az interneten olvasott terhesség első tünetei úgy vélem nagy része jelentkezik nálam. Ugyan nem a reggeli, első vizelettel, de pár napja csináltam egy gyors tesztet is, ami viszont negatív lett. Gyakran szokott fájni, görcsölni a hasam pl. idegeskedéstől, és nagyon könnyen kapok gombás fertőzést; havonta egyszer minimum előjön, általában aktus után is, de pár nap múlva elmúlik, ha kezelem. Így volt ez most is, de sajnos még múlt el teljesen. Esetleg magyarázható lehetne ezzel az alhasi görcs? Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza pharmatex témában

Tisztelt Kérdező!

Idézek a Pharmatex betegtájékoztatójából:

"5. HOGYAN KELL A PHARMATEX HÜVELYTABLETTÁT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Pharmatex hüvelytablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

..."

Terhes lehet, de a várt menses előtt 10 nappal semmilyen teszt nem lesz pozitív. Ha nem jön meg a vérzés, azt követően érdemes tesztet csinálni. A tünetek egyébként hasonlóak lehetnek pl. ösztrogéntermelő petefészekcisztában is.

A hüvelygomba alhasi görcsöt és emlőduzzanatot nem okoz.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 04., 10:43; Megválaszolva: 2011. február 09., 23:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek-gyulladás
Vizelesi problema
NK ölősejt
Tisztelt Doktor Nő! IVF kezelésben veszek részt, májusban volt a stimuláció és június 12-én elvetéltem. Ez volt az első vetélésem. Elmentem Nk...
Hiányzó Lactobacillusok
Tisztelt Doktor úr! Én két hete voltam egy szűrésen, ahol kiderült hogy a hüvelyemben hiányoznak a Lactobacillusok, avagy a tisztasági fokom hármas...