kevés menstruációs vér

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi két alkalommal a menstruáció nagyon kevés volt. Korábban sem volt éppen bőséges, de most aggasztóan kevés. Már 4-5 éve szedek fogamzásgátlót (lyndinettét) . Az volna a kérdésem, hogy ez a fogamzásgátló miatt van-e, hormon problémára utalhat vagy mi lehet a gond? Az elmúlt fél évben több fertőzésem is volt illetve nem sikerült egykönnyen felgyógyulni belőle. Több antibiotikum kúrát is végig csináltam. De ez a probléma az után jelentkezett hogy a fertőzés végre elmúlt. Citológiát decemberben csináltak, az rendben volt. Indokolt orvosi vizsgálat? Segítségét előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza gyenge menstruáció témában

Kedves Gabriella!

A feltűnően kevés vérzés lehet terhesség vagy méhen kívüli terhesség jele, ha van szexuális élet, ezt a fogamzásgátló szedése sem zárja ki. Ezért végezzen terhességi tesztet. Ennek eredményétől függetlenül érdemes felkeresni nőgyógyászát, hiszen a kevés vérzésnek a hátterében lehet pl. petefészekciszta, endometrium gyulladás stb. Legtöbbször azonban nincs semmi gond, átmeneti hormonszint-ingadozás van a háttérben, ezért az is járható út hogy vár a következő mensesig, amennyiben negatív a terhességi teszt és semmiféle panasza nincs.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 01., 20:36; Megválaszolva: 2011. február 02., 20:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45