Hematoma a terhesseg 11 ik heteben

Kedves doktor Ur! Lombik babamat varjuk, 11 hetben jarok, eddig 4 x fordult elo, hogy hirtelen par ora alatt sok piros ver urult ki a huvelyen keresztul. Par napja diagnosztizaltak egy 52 x 24 mm es hematomat a baba alatt a mehlepenyen. A babbuci 5 cm hosszu. Fekudnom kell, utrogestant es magne b6 ot szedek, Angliaban elek, itt sok minden t nem tesznek ertunk, a gyogyszereket is az otthoni orvosom tanacsat kovetve szedem. Kerdesem az lenne: Jelenleg teljesen megszunt a verzes. Ez jot jelent? Mert azt mondtak a hematoma kiurul vagy felszivodik. Ugye van esely ra, hogy minden rendben lesz velunk? Az orvosm 50-50 % ot josol, tenyleg ennyire keves az esely?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség alatti hematoma témában

Tisztelt Kérdező!

A vérzés megszűnte nem feltétlen prognosztikus értékű. Mindenesetre a bő vérzés vetélés jele lehet, ekkor mindenképpen forduljon orvoshoz.

Igen, van esély arra, hogy minden rendben lesz, de az is tény, hogy az 5x2 cm-es haematoma a terhesség jelen korában meglehetősen jelentős méretű, így az 50-50%-ot én is reálisnak érzem. Pihenjen sokat, Utrogestan, magnézium, Rutascorbin, bő folyadékfogyasztás javasolt.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 27., 13:42; Megválaszolva: 2011. január 31., 20:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45