• Hormonprobléma lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 22 éves lány vagyok és 2006-ban kezdtem el fogamzásgátló tablettát (Milligest) szedni. Akkor a leletemen ez szerepelt: - Kolp. A-ban ect - Bv. kisebb tömött méh afv szab körny - emlők rendben. Pár hónap után elkezdett erősebben izzadni a hónaljam. 2009-ben egy másik nőgyógyász javasolta a tablettaváltást. Ezután Lindynette 20-at szedtem. Az akkori státusz: - Bv:R nagy ut. afv szab. körny. - Kolp: A-ban hám ectopia - Bővebb soor jell. fluor - emlők rendben Ezután az izzadás egyre erősebb lett. A legkisebb melegre is érzékeny vagyok. Meleg fürdő után és nyáron patakokban folyik rólam a víz. Nyáron egyik pillanatba kiver a víz (egész testemen), utána ki vagyok száradva, de a bőröm hideg. Télen is izzadok (hónalj, kézfej, lábfej). Hőhullámok kínoznak, néha úgy érzem, hogy elégek. Terhességi csíkok lettek a mellemen és a combomon. De kezd csíkos lenni a fenekem és a derekam is. Sokkal fázékonyabb lettem. A lábfejem és a kézfejem általában hideg, mégis izzad. Elkezdtem erősebben szőrösödni (fenék, mellbimbó körül, comb belső része, bajusz, has). Az arcomon, a hátamon és a mellkasomon mitesszerek jelentek meg. Pedig előtte soha nem volt ilyen problémám. Egy zsírmirigy is lett az arcomon. Menzesz előtt 2 héttel a melleim égnek, fájnak, feszülnek és megduzzadnak. Ekkor tapinthatók a csomók a melleimben. Nemrég a menzesz 1. napján rosszul lettem. Begörcsölt a hasam, hőhullámaim voltak, leizzadtam, szédültem, elsötétedett előttem minden, gyengének éreztem magam és rázott a hideg. A menzeszem általában késik, és a tüneteim menzesz előtt erősebbek. Elég erős vízszerű, gennyes, sárga és fehér hüvelyfolyásom van, néha alhasi görccsel párosul. Mindig nedvesnek érzem magam. Szexnél pedig nagyon nedves vagyok, ami már kellemetlen. A szeméremajkak erősen viszketnek és vörösek. Ha több ideig ülök a vízben és utána kiszállok, érzem, hogy a hüvelyemből kifolyik a víz. Szex közben is észrevettem, mintha sokkal tágabb lennék. A menzesz végén is, ha már gyengébben vérzek, a tampon is mintha vizes is lenne. Szex közben, a pénisz ki- bevételénél csíp és levegő kerül a hüvelybe, olyan, mintha „pukkolnék”. Az orgazmusom pedig egy ideje nincsen, csak elkezdődik, de nincs vége. Tavaly márciusban a munkahelyemen lettem rosszul. Erősen remegtem, reszkettem, a pulzusom 137 volt. Azóta is itthon vagyok, mert még nem találtak megoldást a problémáimra. Ekkor a fogamzásgátló tabletta szedését is abbahagytam. További tünetek: fogyás, néha gyomorszáj fájdalom, ízületi fájdalom, lábzsibbadás, lábgörcs, gyengeség, fáradékonyság, gyors légzés, reggeli hányinger. Márciusban vér- és vizeletvizsgálaton voltam. Ezek az értékek voltak rosszak: Vér: - Magnézium: 0,7 mmol/l (0,8-1) - NEUT: 74,6 % (50-70) - LYMPH: 19,3 % (25-40) - EO: 0,6 % (2-4) - Vvt süllyedés: 3 mm/ó (6-11) Vizelet: - BLO: 10 ERY/ul (0-5) - LEU: 25 LEU/ul (0-10) Reggel általában magas a pulzusom (100-150). Sokszor érzek izgatottságot. Társaságban remeg a kezem (van mikor az egész testem), ha beszélek elvörösödök, vagy elsápadok, de nem mindig. A kézremegés nyugalmi állapotban is jellemző. Félelemérzetem is van néha. A hangulatommal nincs gond. Szívesen járnék társaságba is, ha az egészségügyi problémáim normalizálódnának. Eléggé belebetegedtem ebbe a sok tünetbe. Novemberben nőgyógyászhoz mentem és a leleten ez szerepel: - Kolp: A 12 finom pontozottság, A-ban hámosodó ect. - Bv: R. nagy út. afv. szab. körny. - Jobb emlő külső, felső quadránsában kb. cseresznyényi fájdalmas terime. - Bal emlő külső, felső quadránsában kb. borsónyi mob. érzékeny terime. - UH: Az ut-ban 6 mm-es endom, mko norm. ov.-ok, a hólyagban kp. vizelet. Emlő ultrahangon azt mondták, hogy nincs semmi kóros elváltozás. Most januárban biorezonanciás vizsgálatra mentem. Doktor Úr azt mondta, hogy a vesémmel és a petefészkemmel van gond és ezáltal a keringési rendszeremmel is és kiderült, hogy tejallergiám van. Nagyon meggyőző volt, mert a tüneteimet Ő sorolta fel a vizsgálat után, Én nem említettem Neki semmit. Azt mondta (amiben Én is nagyon reménykedtem) hogy nincs idegi problémám és a magas pulzust és a remegést a vese generálja. Ebben a hónapban a menzeszem sem jött meg (40 napja). Betegségeim: fél éves korom óta tüszős mandulagyulladás, volt már tüdőgyulladásom, allergia, arc- és homloküreg gyulladás, Algopyrin allergia. Utólag jöttem rá, hogy a fogamzásgátló tabletta első szemét a menstruációt 5. napján szedtem és utána olvastam, hogy az 1. napon kellett volna, de a nőgyógyász az 5. napot mondta. Barátnőm is ugyanígy járt. Csak akkor nem értem, hogy miért nem estem teherbe. Ez lehet oka a tünetemnek, és ha nem akkor mi lehet a gond? Levelem nagyon hosszúra sikerült, de nagyon el vagyok keseredve, mert már évek óta tart a problémám és gátol a mindennapi életemben. Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló mellékhatás, erős izzadás témában

        Kedves Kérdező! Véleményem szerint változatos panaszait nem a fogamzásgátló okozza, a kivizsgálást pedig szerintem nem nőgyógyásznak kellene végezni, de még csak nem is biorezonanciás 'szakembernek'. Megbízható háziorvos vagy belgyógyász koordinálásával kell kivizsgálni a panaszokat, bevonva endokrinológust (a panaszok egy része férfihormontúlsúlyra, illetve mellékvesekéreg-túlműködésre, ún. Cushing-syndromára is utalhat), cardiologust (szívritmuszavar, pl. ún PSVT kizárására), nőgyógyászt (a hüvelyégés, -gyulladás, szexuális problémák kivizsgálására), sebészt/emlőspecialistát, neurologust, illetve szükség esetén klinikai szakpszichologust. Remélem, a panaszok okát megtalálják! Ha nem találja megfelelőnek háziorvosát a kivizsgálás koordinálásához, első javaslatom endokrinológiai szakrendelés felkeresése. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 25., 22:07; Megválaszolva: 2011. január 31., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés