• jósló fájások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr 6 Nő ! Szeretném megkérdezni, hogy most a 30. terhességi hetemet töltöm. a 28. héten 2100-as lett a méhszájam. (Az első babámat a 36. héten szültem) Azóta több éjszaka előfordult, hogy tompán fájt a hasam, szinte egyfolytában. Néha nappal is érzem kis ideig. Ezek már jósló fájások? Lehet ezekből következtetni a szülés időpontjára? Ez ilyenkor normális? Tegyek ellene valamit? Napi 3*1 magnéziumot szedek, és kímélem magam. A másik kérdésem, hogy az együttléttől eltiltottak minket, de orgazmusom azért lehet? Vagy ettől is tágulhatok tovább? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Eszter

        Dr. Deli Tamás válasza a jósló fájások témában

        Kedves Eszter! A korai fájások megelőzésére a pihenés, házasélel tilalom, szájon át bő folyadékfogyasztás (napi 3-4 liter), magnézium (a Mg-B6-ot 3x2-re is emelheti) szolgál. Ha ezek ellenérre rendszersen vannak méhösszehúzódások, keresse fel szülészét, mert ellenőrizni kell, hogy nem nyílik-e tovább a méhszáj, különösen arra tekintettel, hogy már volt egy koraszülése. Az orgazmusnem okoz olyan erős és tartós méhösszehúzódásokat, hogy az koraszüléshez vezessen. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 18., 16:05; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: