Ketszarvu meh

Kedves doktorur/no! Azzal a problemammal fordulnek onhoz, hogy tavaj ev oktobereben volt egy vetelesem, amit muvi uton kellett befejezzenek. Ezutan az orvos, akihez terhessegem elott nem jartam, eszrevette, h talan mehsovenyem van. Az atfujast kovetoen kiderult, h valojaban ketszarvu mehrol van szo. A kerdeseim pedig azok lennenek, h ezt elobb nem kellett volna lassa mas orvos is? Illetve mennyi eselyem van, h a veteles ismetelten elofordul? Az orvos azt mondta, h egy esetleges kovetkezo terhessegnel sem kell nagyobb figyelmet forditani semmire, mint egy normal terhessegnel. Sportolhatok, utazgathatok, barmit. Tovabba a rontgenfelvetel amit az atfujaskor csinaltak, nekem annyiban furcsa, h a mehem teljesen jobb felol van. Errol nem mondott semmit az orvos, h gond lenne, viszont en meg egy olyan ketszarvu megrol keszult felvetelt sem talaltam, ami nem kozepen lenne. A felvetelt csatolva kuldom, kerem velemenyezze. Elore is koszonom valaszat.tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza kétszervú méh témában

Tisztelt Kérdező!

Az hogy kellett volna-e látni valakinek a méh rendellenességét korábban, attól függ, idáig milyen vizsgálatai voltak. Ha már többször is volt hysterosalpingographiája, akkor de, kellett volna látni. Ha arra kíváncsi, egy sima nőgyógyászati rákszűrésnél kellett volna-e látni a rendellenességet, a válasz nem.

Egy esetleges terhességnél csak arra kell figyelni, hogy a vetélésnek vagy koraszülésnek nagyobb az esélye, így ezek tüneteire fokozottan figyelni érdemes, illetve az ezek megelőzésére vonatkozó intézkedésekre (sok folyadék, magnézium stb., orvosa elmondja) is figyeljen.

A felvételen a méh balra dőlve, csavarodva van (nem jobbra) . Ez nem rendellenes, a méh mobilis szerv, oldalra dönthető, illetve sokaknál nem pont középen van.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 13., 22:21; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45