Nincs semmi teendöm?

Ultrahang lelet mit jelent? 80x43mm-es myomás ut.6, 8mm-es nyh.Bo.ov.-ban 18mm-es, jo.ov.-ban 12mm-es legnagyobb tüsző.Kóros erezettség nincs.Douglasban minimális folyadék. Erre a kérdésre megkaptam a választ Öntöl, de az én orvosom még azt sem közölte, hogy myomám van.Két éve volt már, de hüvelyen keresztül csavarással le tudták szedni. A válaszában azt írta, hogy minden rendben van, ha van ciklusom.De én 2009 áprilisában menseseltem utóljára. Azóta semmi. Akkor is minden rendben van? Nagyon várom a válaszát.Egy munkanélküli, albérletben élö anya vagyok. Még egy gyermek eltartásáról kell gondoskodnom.Elöre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza menstruáció megszünése témában

Tisztelt Kérdező!

Ha már több, mint 1 éve nincs mensese, a méhnyálkahártya 6, 8 mm-es vastagsága határeset a normál és a kóros között. Ha kóros vérzés nincsen, kb. 3 hónap elteltével érdemes megismételni a hüvelyi ultrahangot, és ha ez a vastagság nő, a méhnyálkahártya szövettani vizsgálatára lehet szükség (ún. "egészségügyi küret") . Ha esetleg eközben rendellenes hüvelyi vérzés jelentkezne, már önmagában ez indokolhatja a mintavételt.

Tisztelettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 30., 19:23; Megválaszolva: 2011. január 05., 21:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam