• hydrosalpinx

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál,mert kíváncsi voltam, h milyen állapotban van a PCOS-ám és a hüvely ultrangos vizsgálat során kiderült h a bal petevezetékemben vmi folyadék van. Az orvos hystero-laparascopiát javasol. hydrosalpinx a diagnózis. jan 7én lenne a műtétem, és biztos szeretnék lenni abban h ez az egyetlen megoldás. Ön szerint is csak műtéti úton orvosolható a probléma? és mégis mi ennek a menete? nem gondolkozom még családalapításon, valóban szükségem van erre a műtétre? semmiféle panaszom , fájdalmam nincs ezzel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm...

        Dr. Deli Tamás válasza a hydrosapinx témában

        Tisztelt Kérdező! Ha nincsen semmi gyulladásos panasz, fájdalom, hüvelyfolyás stb., elgondolkodtató, miért szeretnék azonnal megoperálni. Nem tudom persze, ultrahanggal pontosan mit láttak, mennyire tágult a petevezető, milyen jellegű a tartalma, volt-e más eltérés. Mindenesetre ha nem tervez terhességet, és én kezelném, mindenképpen ellenőriztetnék bizonyos kórokozókat, amik ilyen elváltozást hozhatnak létre, ha ezek igazolódnak, antibiotikummal kezelném őket, illetve a leletek és tünetek függvényében pár hét elteltével ultrahanggal ellenőrizném, miként változik a hydrosapinx. Ha esetleg a részletesebb ultrahangleletét megírja, vagy a panaszait, talán tudok ennél pontosabb választ is adni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 14., 23:17; Megválaszolva: 2010. december 18., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés