Tátongó méhszáj

Tisztelt doktor úr/nő! Tegnap voltam nőgyógyászati vizsgálaton, az évi rákszűrést csináltattam, és a doktornőm tátongó méhszájat állapitott meg. Csak annyit mondott róla, hogy a szülés következménye (2008 májusában szültem), és hogy nem gond, de több lehet miatta a fehér folyás (ami tudtommal később méhszájsebet okozhat, ami akár később rákot is okozhat), tehát nemtudom miért nem gond, idegesit a dolog. Azt mondta szükség lesz egy korrekciós műtétre, de majd ha megszültem a második babát. Na most mi egyenlőre nem tervezünk második babát, és a kérdésem ezzel kapcsolatos lenne, hogy ez a tátongó méhszáj mekkora gond valójában, és minden esetben műteni kell? És ha mondjuk azt mondom, hogy nem szeretnék több gyereket, megcsináltatom a műtétet, és ki tudja mit hoz a sors, mégis úgy döntök, hogy szeretnék szülni, akkor már a műtét után nem lehet? Félek a későbbi következményektől, ha nem műtik, de lehet, hogy még évekig nemtudom megmondani, hogy lesz-e még gyerekem. Várom a válaszát, segitségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Napsugár

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a tátongó méhszáj témában

Tisztelt Kérdező! Egyelőre egyáltalán nem kell foglalkozni a kérdéssel. Ha panaszt okoz (bővebb nyákos folyás), műtéttel korrigálható, utána szülhet még. De amiatt érdemes az utolsónak gondolt szülés után operálni (ha egyáltalán ez bármikor szükségessé válik), mert egy újabb szülés ugyanilyen elváltozást eredményezhet, és újra ugyanott tart, mint előtte, csak volt egy plusz műtét. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 07., 13:25; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 21:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet